Devotionale

Trei modalități de a crește spiritual în timp ce aștepți

de Pastor Colin Smith

Așteptarea nu este un timp pierdut. Totuși, uneori pare a fi așa! Așteptăm sosirea trenului. Așteptăm momentul unei întâlniri. Așteptăm la coadă. Îți sună cunoscut? Așteptarea pare zadarnică, așa că ne îndreptăm atenția spre ceva de făcut în timp ce așteptăm. De aceea se găsesc reviste în sala de așteptare a medicului. Încercăm să ne umplem timpul cu ceva folositor în timp ce așteptăm.

viaunlockingbible.org

Unii dintre voi sunteți în căutarea unui loc de muncă, dar încă nu s-a ivit ceea ce căutai; așa că aștepți. Alții sunteți în așteptarea acelei persoane speciale care să vă fie partener de viață, dar încă nu ai găsit-o, așa că aștepți. Există cupluri care își doresc enorm să aibă un copil, însă nu se întâmplă nicio minune, așa că așteaptă. Alții tânjesc să vadă o schimbare în persoana iubită. Te-ai rugat pentru asta. Dar încă aștepți.

Toate aceste circumstanțe pot face ca așteptarea să pară zadarnică și extrem de frustrantă. Dar dacă până acum am perceput greșit așteptarea? Dacă așteptarea nu înseamnă deloc un timp pierdut, ci, dimpotrivă, un timp prețios în viața creștină?

Noi credem că așteptarea este ceva ce trebuie să îndurăm pentru a primi apoi ceea ce ne dorim. Însă Dumnezeu vorbește despre așteptare ca o modalitate prin care creștem atunci când nu avem ceea ce ne dorim. Așadar, așteptarea nu este un timp pierdut. De fapt, așteptarea poate fi cea mai minunată oportunitate de creștere spirituală din viața ta. Vreau să subliniez trei modalități de creștere spirituală în timp ce aștepți.

Crești în răbdare

Răbdarea este ceea ce ai nevoie când lucrurile nu au decurs așa cum te-ai fi așteptat. Undeva în adâncul sufletului nostru se cuibărește un vis pe care ni-l dorim devenit realitate. Cultura noastră s-a vândut în marea goană după paradis. Mă gândeam, la un moment dat, să scriu o pancartă care ne-ar putea fi de mare folos unora dintre noi. Ea ar conține doar patru cuvinte: “Acesta nu este paradisul.”

Sunt multe locuri unde am putea așeza pancarta aceasta. Poate ai vrea să o agăți de ușa de la intrare a casei tale. Ar ajuta, întrucât unii dintre noi suntem atât de concentrați pe ideea de familie perfectă, încât ne îndreptăm spre ceva ce nu poate fi dobândit în această lume, iar acest lucru devine o realitate izbitoare pentru mulți.

Unele cupluri ar trebui să agațe această pancartă de ușa dormitorului. Asta ar înlătura o mare presiune de pe umerii tăi. Sau poate pancarta ar trebui pusă pe biroul tău de la serviciu. Ce ai zice să o pui în mașina ta? Te-ar ajuta, mai ales în orele de vârf. M-aș bucura să găsesc pancarta la intrarea în biserică. Aceasta nu este paradisul. Dacă ai venit să găsești o comunitate desăvârșită, nu o vei găsi.

Prieteni, dacă vă dăruiți în schimbul paradisului de acum, veți rămâne dezamăgiți. Când se va întâmpla acest lucru, veți fi supărați pe Dumnezeu pentru că v-a lăsat în starea aceea jalnică. Dar această viață nu este paradisul. Cu cât vei descoperi mai repede acest lucru, cu atât vei reuși mai ușor să te desprinzi de visul amăgitor.

Când Dumnezeu nu îți oferă ceea ce îți dorești cu toată inima, se deschide o ușă pentru creșterea ta spirituală. Acceptă durerea. Iubește-L pe Dumnezeu în ciuda dezamăgirii. Desprinde-te de visul paradisului acestei lumi și pune-te deoparte pentru Domnul. Apostolul Pavel spune: “Căci în această nădejde am fost mântuiţi. Dar o nădejde care se vede nu mai este nădejde! Fiindcă cine mai nădăjduieşte în ceea ce vede deja?!” (Romani 8:24). Acceptă dezamăgirile din viața ta ca o oportunitate pentru creșterea ta spirituală.

Crești în nădejde

În timp ce accepți dezamăgirea, întreabă-te: anticipezi raiul cu adevărat? Ceea ce poți să experimentezi în viața creștină este doar o fărâmă din ceea ce Cristos a pregătit pentru tine. Ce urmează să apară întrece cu mult așteptările noastre! De aceea trebuie să creștem în nădejde în timp ce așteptăm.

Biblia vorbește despre Duhul Sfânt ca o resursă care garantează ceea ce urmează. Gândește-te când ți-ai cumpărat prima casă. Câte resurse ai avut la dispoziție? Cât de mare a fost ipoteca? Deși banii pe care îi aveai la dispoziție erau destul de mulți, totuși ei erau doar o frântură din întreaga sumă pe care o aveai de plătit. În mod similar, tot ceea ce experimentezi cu Dumnezeu în viața aceasta – orice dar bun, orice binecuvântare, orice bucurie – este doar o frântură din ceea ce Dumnezeu ți-a pregătit în cer.

În timp ce aștepți veșnicia cu Dumnezeu, folosește dezamăgirile și bucuriile vieții pentru a cultiva o anticipare sănătoasă a ceea ce Dumnezeu a promis. Ești cuprins de durere sau singur? Ai vărsat lacrimi? Viața aceasta îți pare lipsită de sens? Așteaptă-L pe Domnul. „Şi va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4).

Crești în închinare

A-L aștepta pe Dumnezeu este o frumoasă formă de închinare.

Chemarea mea este să-L aștept pe Dumnezeu. Chemarea ta este să-L aștepți pe Dumnezeu. Scopul vieților noastre este să ne punem în totalitate la dispoziția lui Isus Cristos, care a venit în lumea noastră să moară pentru păcatele noastre. Dar noi uităm adesea acest adevăr minunat și devenim noi înșiși centrul atenției. Noi vrem ca Dumnezeu să ne aștepte pe noi!

Isus ne oferă modelul suprem a ceea ce înseamnă așteptarea lui Dumnezeu. El Se desfată în voia Tatălui și este gata să o facă, deși acest lucru implică o cruce. El ne spune clar că, dacă dorim să Îl urmăm, să nu ne așteptăm la o viață fără probleme. Isus nu ne oferă paradisul aici.

Spunându-I DA lui Isus, în mijlocul dezastrelor vieții, reprezintă cea mai măreață formă de închinare pe care I-o poți oferi. Învățăm acest lucru din experiența lui Iov, care a pierdut totul și care, în mijlocul durerii sale, s-a închinat. Învățăm asta de la Isus care, fiind în agonie pe cruce și fără răspuns la întrebarea DE CE, S-a încredințat în mâinile Tatălui Său.

A te închina lui Dumnezeu în ciuda dezamăgirilor poate fi cea mai mare dovadă că Îl iubești pe Dumnezeu pentru ceea ce este și nu pentru darurile Sale. Dacă toate dorințele ți se împlineau și dacă toate rugăciunile îți erau ascultate, nu mai aveai cum să-ți dai seama dacă L-ai iubit pe Dumnezeu pentru ceea ce este!

Așadar, doresc să meditezi la cele mai mari înfrângeri și bucurii din viața ta. Vreau să te gândești la tot timpul de așteptare în care ești acum, precum și la modul în care percepi ascultarea. Vreau să Îl auzi pe Dumnezeu spunându-ți: “Vreau să fac din așteptarea asta ceva folositor. Vreau să o folosesc pentru creșterea ta în asemănare cu Mine – în răbdare, nădejde și închinare.”

Tradus cu permisiune de pe Unlocking the Bible

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button