Editoriale

Ești ales să fii sfânt

foto: pinterest.com

Au început să se citească cuvintele:În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale.” Efeseni 1:4,5

Și în mine parcă se șoptea: vorbește despre tine. Deși nu auzeam nimic. Vorbește despre tine. Cum, eu? Da, tu ai fost aleasă să fii sfântă, ai fost rânduită mai dinainte să fii înfiată în Hristos. 

Și dintr-odată parcă mi s-au deschis ochii. Mi se părea că primisem o pereche nouă de ochelari și puteam în sfârșit să văd clar. Da, fusesem aleasă să fiu sfântă. Ziceam că sunt copil de Dumnezeu. Și atunci…atunci de ce eram exact opusul?

Mi-a luat mult timp să realizez cât de pierdută eram. Mă rătăcisem printre gunoaiele lumii, printre suferință, amar și păcat. Eram departe de Dumnezeu, deși cândva la Golgota plătise prețul scump al răscumpărării mele. Deși mă înfiase și mă pusese deoparte, eu încă rătăceam.  Aș vrea să spun că am fost singura, dar astăzi privesc în jurul meu și văd copii de Dumnezeu rătăciți, pierduți și amărâți. Văd oameni care se agață de durere, care se întreabă de ce. Astăzi văd oameni care nu Îl mai înțeleg pe Dumnezeu și nu se mai înțeleg nici măcar pe ei înșiși. Oameni care au uitat cine sunt de fapt și ce au de făcut pe acest pământ.

Dacă și tu ești prins în mrejile durerii, dacă și tu ești amenințat de deznădejde, gata să te dai bătut, dacă nu mai știi care îți este identitatea, pe ce drum să apuci și ce trebuie să faci, atunci mesajul acesta este pentru tine.

Copil iubit, tu ești ales să fii sfânt, pus deoparte de însuși Dumnezeu. Identitatea ta nu este dată de durere, de oameni și nici de circumstanțe. Nimic din ceea ce are pământul acesta nu te poate împlini. Identitatea și valoarea ta sunt date de Hristos. Iar El te cheamă să fii sfânt. Abandonează suferința, desprinde-te de gunoaiele lumii acesteia, de păcate, de neputințe, de amar, de orice te ține în loc și vino la cruce. E momentul să începi să îți iei datoria în serios.

Dumnezeu nu te cheamă să stai închis în casă și să suferi. Dumnezeu nu te cheamă să te uiți la ce au alții, iar tu nu ai. Dumnezeu nu te cheamă să privești la tot ceea ce lumea aceasta are de oferit. Dumnezeu te cheamă la sfințire. Dumnezeu te cheamă să te uiți la cer și să aduci cerul în inimile oamenilor. Ridică-te, luminează și continuă drumul pe care l-ai început. Și nu, nu spune că nu poți, ci mai degrabă uită-te la ceea ce El a spus deja prin cuvântul Său: El vă va întări până la sfârșit, în așa fel ca să fiți fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.” 1 Corinteni 1:8

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button