Editoriale

Roagă-te pentru voia lui Dumnezeu

foto: Pinterest.com

Cred că ești și tu un foarte bun cunoscător al acestui verset: ”Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

Am să îți spun povestea unei fete. Este vorba despre o fată credincioasă care se amestecase prin mulțime. De fiecare dată când se ruga, o făcea într-un mod egoist. Nu era vorba că ar fi cerut lucruri rele, dar, vezi tu, ea se ruga numai pentru lucruri trecătoare și numai pentru ea. Și nici măcar nu se ruga constant, ci doar din când în când. Lucrurile în viața ei nu mergeau bine. Cel mai adesea o găseai tristă și fără putere. Iar casa și familia ei erau în aceeași stare ca ea.

Într-o zi, această fată și-a ridicat privirea spre cer și a învățat o rugăciune nouă. A început să se roage pentru voia lui Dumnezeu cu privire la viața ei. Nici măcar ea nu știa ce înseamnă asta, dar înțelesese că voia Lui este bună, plăcută și desăvârșită (Romani12:2).

Mult timp ea a făcut această rugăciune, însă niciunul dintre lucrurile din viața ei nu se schimbau. Toate rămâneau la fel. Greutățile de la locul de muncă, puținii bani care nu erau niciodată de ajuns, stările tensionate din locul în care stătea și familia ei erau la fel precum le lăsase.

Așa că fata s-a supărat. A mers la prietena ei și i-a spus: Știi ceva? Rugăciunea asta nu funcționează! Totul e exact la fel! Atunci prietena ei s-a uitat spre ea și zâmbind i-a răspuns: Tu chiar nu îți dai seama cât de mult te-ai schimbat tu? Poate că lucrurile din jurul tău încă nu s-au schimbat, dar tu ești o altă persoană. 

Fata a plecat spre casă și a început să se gândească la ceea ce prietena ei i-a spus. A constat că era adevărat. Prietena ei avea dreptate. Situația grea din viața ei nu se schimbase, dar Dumnezeu o schimbase pe ea. O transformase într-o persoană nouă. O persoană care avea pace, bucurie, o persoană care se preocupa acum de cer și de oamenii pierduți din lume. O persoană care înfrunta greutățile cu zâmbetul pe buze și se ruga în mod constant. Se schimbase până și modul în care se ruga. De la niște cuvinte simple: Voia Ta, Doamne, ea ajunsese să înalțe rugăciuni diferite, preocupându-se acum de cum să Îi placă lui Dumnezeu; rugăciuni de mijlocire, preocupându-se acum de oamenii pierduți de lângă ea. Dumnezeu îi schimbase gândirea, modul de acționa, preocupările și chiar dorințele. Dumnezeu o schimbase cu adevărat pe ea.

Atunci ea a învățat o lecție importantă, să se roage pentru voia lui Dumnezeu. Și în zilele ce au urmat, fata a continuat să se roage așa până când într-un final a ajuns să spună: Doamne, dacă nu e timpul Tău acum, dacă nu poți schimba situația aceasta prin care trec acum, atunci schimbă-mă pe mine și ajută-mă să îi fac față și să mă încred în Tine.

Dragul meu cititor, eu nu știu cum te rogi tu, dar rugăciunea aceasta este atât de minunată încât orice creștin ar trebui să o facă zilnic în viața Lui. Dumnezeu poate face lucruri extraordinare atunci când tu înveți să te rogi pentru voia Lui și ești gata să te lași modelat de El. Poate că îți este greu, poate că ești într-o situație din care nu vezi nicio ieșire. Poate că ai epuizat deja rugăciunea și nici măcar nu știi ce să mai ceri. Sau poate că ai încetat să mai crezi. Începe astăzi să te rogi pentru voia Lui și viața ta se va schimba. Pentru că atunci când noi suntem gata să cerem voia Lui, Dumnezeu poate în sfârșit să acționeze conform acesteia. El asta și așteaptă. Să Îl lăsăm să Își facă lucrarea după cum dorește El, nu după cum dorim noi.

Acea fată din poveste am fost eu. Dumnezeu mi-a schimbat viața atunci când m-am rugat pentru voia Lui. Nu ai vrea ca El să schimbe și viața ta?

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button