DevotionaleEditoriale

Dumnezeu ne spune să nu ne temem

de Angie Ryg

Dicționarul este plin de fobii care pot varia de la teama de telefoanele mobile (nomophobia) până la teama copacilor (hilofobie). Mă tem de ceea ce vine în continuare în viața mea sau în viața copiilor mei, și mă pot teme de viitorul acestei lumi, ceea ce mă duce în panică și îngrijorare. Și totuși, în Isaia 41:10 Dumnezeu ne spune să nu ne temem. El spune, „nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare”.

În acest verset, Dumnezeu ne dă trei motive să nu ne temem. Amintiți-vă că Dumnezeu este cu voi

Primul motiv pe care ni-l dă Dumnezeu este acesta: Dumnezeu ne spune: „Eu sunt cu voi”. Când suntem ispitiți să ne temem, trebuie să ne amintim că Dumnezeu este cu noi. Dumnezeu ne promite căci „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13: 5). Cuvântul lui spune, de asemenea, că va merge cu noi (Deuteronom 31: 6).

Nu ne confruntăm singuri cu temerile noastre. Dumnezeu ne-a creat și el știe fiecare temă specifică pe care o avem. El a creat ființa noastră cea mai intimă și ne-a ţesut împreună în pântecele mamei noastre (Psalmul 139: 13), care include fiecare celulă mică și fiecare cusătură a personalității noastre. Dumnezeu spune profetului său în Ieremia 1:5 „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoșteam”.

Deoarece Dumnezeu ne-a creat, el nu numai că știe temerile noastre, ci și situațiile care ne pot provoca teama. Și totuși, știm că nu ne lasă să ne confruntăm cu aceste temeri numai dacă ne-am pus credința în Isus Hristos. Putem să ne bucurăm de faptul că Dumnezeu este mereu cu noi. Și „dacă Dumnezeu este pentru noi, cine poate fi împotriva noastră” (Romani 8:31)?

Odată ce știm cine este cu noi, atunci trebuie să ne reamintim zilnic cine este el: Dumnezeu! Împăratul împăraților, Domnul domnilor și Creatorul tuturor cerurilor și pământului umblă cu noi. „Căci Eu sunt Dumnezeul vostru”, spune El.

El nu este unul dintre micii „d” zei pe care israeliții îl obișnuiau să se închine. El nu este micul idol pe care îl adorăm azi – bani, perfecțiune, faimă sau avere. Dar el este marele „Eu sunt” (Exodul 3:14). El este cel care a despărțit apele pentru Moise, care poate să împartă mările de îndoială și teamă pentru noi.

Trebuie să petrecem timpul meditând asupra Cuvântului lui Dumnezeu pentru a înțelege cine este.

Când facem asta, vom înțelege și noi cine suntem; vom vedea profunzimile păcatului nostru împotriva lui și nevoia noastră ca Isus, Mântuitorul, să ne împace cu Dumnezeu. Vom avea o înțelegere mai profundă despre cine este Dumnezeu – Domnul și Mântuitorul nostru. Doar atunci vom ști motivul pentru care nu trebuie să ne fie frică. Numai prin respectarea consecventă în Cuvântul Său vom înțelege puterea cea mare a lui Dumnezeu. Acest lucru ne aduce la ultimul motiv să nu ne temem.

Încredeți-vă în promisiunea lui Dumnezeu de a vă întări

Știind că Dumnezeu mă va menține, îmi ușurează frica de necunoscut și de teama mea de rău.

El ne va întări în orice situație și întotdeauna pentru gloria Sa. Fie că este pacea pe care o găsim în promisiunile sale, fie încrederea că identitatea și valoarea noastră provin de la El și nu în ceea ce facem, Domnul ne va da puterea pe care o promite. Dumnezeu nu este reactiv, ci proactiv în viețile noastre. Puterea care l-a înviat pe Isus din morți este aceeași putere care lucrează în noi prin Duhul lui Dumnezeu (Romani 8:11).

Și nu trebuie să ne temem de ziua de mâine. Dumnezeu vrea ca noi să fim plini de speranță și încredere, nu de frică. El ne-a dat speranță prin promisiunea că ne poate susține astăzi prin puterea Sa. Și El a promis și celor care au credință în Isus Hristos pentru mântuirea lor o viață de veșnicie împreună cu El.

Dumnezeu este cel care este cu noi, și ne va întări cu dreptatea Sa cea dreaptă. În felul Său perfect, știe exact ce avem nevoie pentru fiecare situație. În orice situație, neprihănirea Lui va lucra pentru sfințenia noastră. El va fi tăria noastră.

Ce domenii din viata ta te fac sa te temi? Ce temeri trebuie să mărturisiți lui Dumnezeu știind că te poate întări prin puterea lui?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button