Misiune

Comori în vase de lut – familia Dubei

„Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu și nu de la noi.” Ioan 4:35

Wycliffe România și OM România au organizat o tabără pentru misionari cu familiile lor care lucrează afară sau în țară. Acești lucrători vin din organizațiile partenere din PIM (Parteneri în Misiune). Tema taberei a fost ”Comori în vase de lut” și s-a concentrat pe întărirea lucrătorilor care sunt obosiți, se confruntă cu dificultăți și suferă în trupul, sufletul sau duhul lor. Mulțumim Domnului că a fost cu noi și mulți participanți au fost încurajați, și reîncărcați pentru a continua lucrarea Domnului cu popoarele la care au fost chemați.

O persoană mi-a spus, ”mă sufocam înainte de a veni aici, de-abia așteptam să ajung, să fiu împrospătat”! Am avut timp să medităm la Cuvântul Domnului, să ne odihnim și să dormim, să ne rugăm unii pentru alții și să ne jucăm împreună. Copiii și-au făcut prieteni noi și s-au bucurat împreună după un an lung de școală. Mulțumim Domnului că a lipit vasele noastre de lut ca să reziste încă un an de slujire. Nu uitați să vă rugați pentru misionari, viața și lucrarea lor nu este ușoară. Ei sunt pe câmpul de bătălie și lucrează într-un mediu cu nivel ridicat de stres.

Acum ne pregătim de o altă tabără, unde vom împărtăși viziunea și nevoia pentru misiune cu tinerii din țară. Dimineața parcurgem cursul Kairos, după masa avem jocuri, iar seara vin misionari și ne împărtășesc mărturii din lucrare. Wycliffe România organizează tabăra aceasta împreună cu APME. Majoritatea misionarilor noștri au participat la o tabără de genul acesta înainte de a pleca în misiune și ne bucurăm că Domnul folosește timpul acesta pentru a chema tinerii la misiune. Rugați-vă pentru pregătiri, călătorii și vreme bună. Rugați-vă de asemenea ca Dumnezeu să cheme mai mulți lucrători la secerișul Lui și să-i pregătească să meargă până la marginile pământului.

10 ani Wycliffe RO

Suntem bucuroși că pregătirile pentru aniversarea de 10 ani a Wycliffe România merg bine. Sărbătoarea va avea loc pe 16-17 noiembrie, la Biserica Penticostală Logos din Cluj-Napoca. Vom avea reprezentanți de la uniunea Penticostală (fratele Relu Moldovan), Baptistă (fratele Cornel Boingeanu) și Creștină după Evanghelie (fratele Virgil Achihai). De la Alianța Globală Wycliffe va veni directorul general și directorul pe Europa. Motivul principal al sărbătorii va fi glorificarea lui Dumnezeu pentru că ne-a folosit în lucrarea de traducere a Bibliei și ne-a dat parteneri credincioși cu care lucrăm.

De aceea am invitat și echipe care să ne conducă în laudă și închinare (Cătălin și Ramona Lup, și Dani Andreica). Dorim să vedem o unitate mai mare în trupul lui Hristos pentru înaintarea împărăției lui Dumnezeu spre marginile pământului. Dorim ca până în anul 2025 să nu mai fie nici un popor fără cuvântul lui Dumnezeu în propria limbă. Rugați-vă pentru o colaborare crescândă.

Familia

Maria s-a întors cu bine din Caucaz. Ea a venit cu vești bune găsind acolo locuri potrivite pentru români de implicare în lucrarea de traducere a Bibliei și în roluri de sprijin cum ar fi, media, învățământ și IT. Cultura nu este foarte diferită de a noastră iar prețurile sunt mult mai mici. Să ne rugăm ca Domnul să ridice din România lucrători pentru Caucaz.

Miriam și Levi au încheiat cu bine anul școlar și se bucură de vacanța mult așteptată. Vara va fi plină de tabere, nunți și călătorii la bunici. Maria va ajuta pe nepoata ei cu pregătirile pentru nuntă. Vă mulțumim mult pentru rugăciuni și susținere financiară!

Mulțumiri și cereri

Mulțumim Domnului pentru:

  • parteneriatele care se dezvoltă în România;
  • părtășia minunată pe care am avut-o în tabăra cu misionarii;
  • fetele care ne-au ajutat în tabără la programul cu copiii și adolescenții;
  • copiii noștri care au încheiat cu bine anul școlar;
  • Maria s-a întors cu bine din Caucaz și cu vești bune;
  • Domnul a fost cu Wycliffe România timp de 10 ani.

Rugați-vă pentru:

  • copiii noștri, să fie binecuvântați în taberele la care vor participa în această vară;
  • Domnul să întărească misionarii care trec prin dificultăți în lucrare;
  • Domnul să binecuvânteze tabăra de misiune de la Mărișel, jud, Cluj;
  • Domnul să mai scoată lucrători la secerișul Lui.

În urma aniversării de 10 ani a Wycliffe România să se lege o colaborare mai mare pentru înaintarea lucrărilor de traducere a Bibliei în lume.

Dubei Ruben, Maria, Miriam & Levi

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button