ExterneRugaciuneStiri

Restricții pentru toate religiile din China

foto: washingtontimes.com

China (MNN) – De când China a instaurat noile restricții religioase la 1 februarie 2018, persecuția creștinilor și a altor adepți religioși, inclusiv budiștii și taoții, a crescut.

Un articol din Washington Times a raportat că pastorul Bob Fu, fondatorul și președintele ChinaAid, a declarat că numărul de creștini arestați pentru practicarea credinței „a atins cel mai înalt nivel de la sfârșitul Revoluției Culturale”, raportează Mission Network News

Pastorul Fu a raportat de asemenea că mii de biserici au fost interzise de la intrarea în vigoare a noilor reglementări.

Reglementările religioase instalate la 1 februarie necesită înregistrarea și primirea autorizațiilor de către guvern, precum și autorizarea membrilor personalului și a liderilor religioși.

Aceasta arată puterea pe care guvernul chinez o deține în domeniul religios, precum și importanța pe care o pun pe naționalism.

Bisericile înregistrate vs. Bisericile subterane

Cu toate acestea, guvernul susține mai mult bisericile înregistrate decât bisericile subterane. „Atâta timp cât sunteți într-o Biserică sau într-o unitate desemnată, guvernul știe unde vă aflați, știe ce faceți, iar agenția care supraveghează afacerile religioase din China, se asigură că nu ieșiți din parametrii unde vă închinați și unde vă aflați „, a declarat Wendell Rovenstine din China.

Rovenstine spune că „nu aş crede căci guvernul este împotriva faptului că oamenii merg la bisericile înregistrate sau îi invită pe alții, dar ei doresc să fie atenți și să urmărească oamenii, să se asigure că știu unde se află, ce fac și ce învață”.

Rovenstine spune că există un număr limitat de Biblii pe care bibliotecile din China le-au publicat spre vânzare, iar accesul la acestea este limitat.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying, a răspuns: „Statele Unite sunt pline de prejudecăți politice împotriva Chinei și calomniază politica Chinei”, totuşi China continuă să spună că are libertăţi religioase.

Rovenstine spune că libertățile religioase ale Chinei sunt definite de termenii lor în cadrul Bisericii înregistrate, unde Bibliile pentru China au format relații și își desfășoară activitatea. În ciuda restricțiilor și a spițelor în persecuția anumitor religii, Rovenstin încă mai are speranță pentru creștini.

„Încă mai am sentimentul că există o oportunitate pentru creștinii din China, că există o deschidere pentru creștinii să servească în China”, spune Rovenstine.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru libertatea religioasă din China.
  • Rugați-vă pe liderii din întreaga lume să li se dea înțelepciune cu privire la modul de reacție și cum să acționeze.
  • Rugați-vă pentru accesibilitatea și disponibilitatea bibliei în China.
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button