DevotionaleEditoriale

10 pași pentru a iubi oameni greu de iubit

Dr. Linda Mintle

Toți avem în viața noastră pe cineva cu care este greu de trăit sau pe care îl considerăm neplăcut. Știți, persoana aceea care mârâiește când orice lucru mic merge prost sau păstrează o încruntare atunci când alții râd. Vrei doar să le scuturi și să spui: „Hai, fă lumină și fii frumos!”

Pe măsură ce întâlniți prieteni sau membri ai familiei care nu sunt întotdeauna atât de iubitori, încercați aceste 10 sugestii:

1. Rezolvați problemele care au generat și au provocat resentimente. Evitarea duce doar la mânie, neiertare și amărăciune. Știu că nu este ușor să te confrunți cu cineva când ai probleme de relație, dar nu poți rezolva aceste probleme dacă nu încerci cel puțin să le rezolvi.

2. Ține minte momentele bune. Nu neglijați problemele, dar echilibrați negativul cu pozițiile. Forțează-te să te gândești la vremurile bune.

3. Faceți ceva plăcut împreună pentru a construi amintiri pozitive. Poate că nu doriți să faceți acest lucru, dar începem să plăcem oamenilor mai mult când ne petrecem timpul cu ei și facem ceva care creează o experiență pozitivă.

4. Controlează-ți limba. Ea are puterea vieții și a morții, conform cărţii lui Iacov. Utilizați limba pentru a construi o altă persoană, chiar dacă vă puteți concentra cu ușurință asupra negativului. Ceea ce spuneți influențează modul în care vă simțiți.

5. Rugați-vă pentru cei care vă irită. Cere-i lui Dumnezeu să-ți dea o inimă bună pentru ei. Trebuie să binecuvântezi pe cei care ne blestemă! Recunosc, acest lucru nu este natural, deci folosiți puterea supranaturală a Duhului Sfânt în voi pentru a vă muta la mijlocire.

6. Iubeşte oamenii ca pe tine însuţi. Isus i-a iubit pe dușmanii săi și s-a rugat pentru cei care L-au rănit. Mesajul său este acela de a iubi persoana dificilă cu dragostea Sa supranaturală.

7. Luați în considerare principiul biblic – ceea ce semănați, veți culege (Galateni 6: 7). Faceți-le altora așa cum le-ați face să vă facă. Este regula de aur!

8. Iartă foarte des și nu te ține la o ofensă. Cea mai bună cale de a preveni amărăciunea față de o altă persoană este să iertați. Iertarea este o alegere pe care o faceți.

9. Harul lui Dumnezeu este un dar; oferă-le și altora. Așa cum ați fost iertat, Dumnezeu vă iartă din cauza harului Său. Extindeți grația celor care sunt dificili.

10. Citiți 1 Corinteni 13 ca o adevărată amintire a iubirii. „Iubirea este răbdătoare, bună, nu invidieză sau se laudă, nu ține evidența greșită, ajută şi niciodată nu dă greş” (1 Corinteni 13: 4-7). Avem nevoie de iubirea Lui Dumnezeu să îl iubim bine pe celălalt.

Astăzi, alegeți una dintre cele 10 căi de abordare a unei persoane dificile și încercați-o. Vezi dacă poți începe să iubești pe cei care nu sunt atât de minunați. Aceasta este provocarea noastră!

Și rețineți că oamenii sunt, de obicei, dificili din cauza momentelor dificile din viața lor. Dacă poți extinde harul celor care nu merită, vei imita pe Hristos.

Dr. Linda Mintle,
cbn.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button