ExterneStiri

Germania – Ofițer de educație: Credința creștină face copiii încrezători în sine

Când copiii cresc cu povești biblice precum „David și Goliat”, în care cei mai slabi au șansa, chiar și împotriva celor puternici, le sporește încrederea în sine.

Potrivit Susanne Betz, director de studii la Institutul de Educație Religioasă a Bisericii Regionale Baden (Karlsruhe), credința creștină promovează încrederea în sine a copiilor.

Credința că fiecare ființă umană este iubită și dorită de Dumnezeu creează o viziune mondială încrezătoare, a declarat ea vineri la Conferința Generală pentru Servicii pentru Copii din Biserica Evanghelică din Germania (EKD) din Stuttgart. În plus, religia oferă o „limbă pentru suflet” și ajutor în situații extreme de viață, cum ar fi moartea și durerea. Atunci când copiii cresc cu povești biblice precum „David și Goliat”, în care cei mai slabi au șansa, chiar și împotriva celor puternici, să-și întărească încrederea în ei înșiși, în mediu și în Dumnezeu. Prin urmare, este nevoie de adulți care să permită copiilor să participe la credința lor, a spus ofițerul educațional.

Conferința de patru zile, care are motto-ul „Pentru un motiv bun: Biserica cu copii”, se încheie duminică (13 mai 2018). Aproximativ 2.000 de persoane participă la mai mult de 250 de evenimente individuale. Întâlnirea generală are loc la fiecare patru ani. La Stuttgart a fost cel mai recent în 1990.

Sursa: evangelisch.de

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button