Stiri

Liderii creștini l-au avertizat pe Trump cu privire la recunoașterea Ierusalimului ca și capitală a Israelului

Conducătorii creștini din interiorul și din exteriorul Ierusalimului au fost printre cei care l-au avertizat pe președintele Donald Trump despre posibilele repercusiuni ale recunoașterii orașului ca fiind capitală a Israelului și mutarea ambasadei americane  din Tel Aviv la Ierusalim.

Dar, într-o adresă de la Casa Albă, miercuri, Trump s-a opus sfaturilor liderilor mondiali, experților regionali și grupurilor religioase de a anunța oficial schimbarea de politică a poziției Statelor Unite cu privire la statutul Ierusalimului.

Marți seara, înalții oficiali ai administrației au confirmat intențiile președintelui. Miercuri, cu doar câteva ore înainte ca Trump să anunțe decizia, Papa Francis a făcut o plângere personală împotriva faptului că nu a făcut nimic pentru a provoca tensiuni în regiune.

„Nu pot rămâne tăcut despre îngrijorarea mea profundă față de situația care s-a dezvoltat în ultimele zile și, în același timp, doresc să fac un apel hotărât pentru a se asigura că toată lumea se angajează să respecte statutul „Quo” al orașului, în conformitate cu rezoluțiile relevante ale Națiunilor Unite „, a spus suveranul Pontif, potrivit The New York Times.

„Ierusalimul este un oraș unic, sacru evreilor, creștinilor și musulmanilor, unde sunt venerate Locurile sfinte pentru religiile respective și are o vocație specială pentru pace”, a spus el.

Francis a spus că s-a rugat ca ” înțelepciunea și prudența sa fie prevalate” și că nici un anunț nu va adăuga „noi elemente de tensiune într-o lume deja zdruncinată și zguduită de multe conflicte crude”.

Guvernarea Ierusalimului a fost mult timp contestată, iar atât israelienii, cât și palestinienii consideră orașul drept capitala. Israelul deține un factor de control asupra orașului de când a fost capturat de partea sa estică din Iordania în 1967, dar comunitatea internațională a refuzat să recunoască această autoritate.

Guvernul american a adoptat poziția conform căreia israelienii și palestinienii ar trebui să determine statutul de oraș între ei. Păstrarea Ambasadei SUA în orașul incontestabil din Tel Aviv a asigurat că SUA nu a fost văzută ca luând parte la starea finală a Ierusalimului.

Trump a promis în timpul campaniei sale și președinției anticipate să facă schimbarea politicii, însă a amânat decizia când termenul de șase luni a ajuns în iunie. (O lege din SUA din 1995 a cerut relocarea ambasadei la Ierusalim, dar fiecare președinte de atunci a semnat o derogare la fiecare șase luni pentru a împiedica mișcarea.)

Decizia va afecta probabil guvernul israelian și aliații conservatori din S.U.A., care au susținut mult timp că Ierusalimul este capitala legală a Israelului. Primul Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că Ambasada SUA „trebuie să fie” în Ierusalim.

Dar mulți lideri religioși din Ierusalim se simt diferit. Într-o scrisoare trimisă miercuri la Trump, un grup de 13 patriarhi creștini și șefi de biserici din Ierusalim a cerut președintelui să nu facă nicio modificare asupra statutului orașului, care ar putea compromite pacea teribilă a regiunii.

„Suntem siguri că astfel de pași vor da naștere la ură, conflicte, violență și suferință în Ierusalim și în Țara Sfântă, care ne vor îndepărta de obiectivul unității și de diviziune mai profundă”, au scris liderii creștini. „Cerem de la dumneavoastră, domnul Președinte, să ne ajutati pe toți să mergem spre o mai mare iubire și o pace definitivă, care nu poate fi atinsă fără ca Ierusalimul să fie pentru toți”.

Deja miercuri, protestele au izbucnit asupra deciziei din orașele palestiniene(din orașul Gaza și din Rafah). Oamenii au ieșit în stradă cântând „Moartea în America”, „Moartea în Israel” și „În jos cu Trump”. Unii protestatari au ars steaguri americane și israeliene, precum și fotografii ale lui Trump. Grupurile palestiniene și islamice au cerut trei zile de „furie populară” împotriva președintelui.

Patriarhii au cerut lui Trump „să recunoască în continuare statutul internațional actual al Ierusalimului”.

Ei au avertizat: „Orice schimbări bruște ar provoca un rău ireparabil.”

Tradus cu permisiune de pe http://www.huffingtonpost.com

Show More

Related Articles

One Comment

  1. „Prorocie sora Dana de la Cluj Vremea harului pe sfarsite”
    https://www.youtube.com/watch?v=QbPQCcekLJs
    DE LA MINUTUL 2:32 IN COLO…CITEZ:

    ” de-o buna bucata de vreme…in dosul usilor inchise…cei ce pretind ca tin in mainile lor soarta omenirii…au pregatit un cod de legi…legi omenesti intelegeti-Ma…puse la cale de minti diabolice…le-au pregatit si de multa vreme au luptat sa le croiasca cale pentru a le pune in aplicare…dar DREAPTA MEA LE-A STAT IMPOTRIVA- zice Domnul. Pentru ca Eu insumi am masurat o vreme-zice Domnul…si-aM pus tarus de inceput pentru aceasta vreme…si-aM pus tarus de final pentru aceasta masuratoare-zice Domnul. O masuratoare de vreme in care am hotarat ca pe-ai mei sa-i imbrac cu putere de rezistenta pentru vremea care vine- zice Domnul. SI pentru ca aceasta vreme de pregatire se apropie de final…se apropie de incheierea ei…iata ca din loc in loc TRAG ACEST SEMNAL DE ALARMA si voi duceti vestea mai departe-zice Domnul. Pentru ca cei ce-si vor viata sa intre grabnic in odaita…ca acolo se face pregatirea-zice Domnul.Sunt pregatite vesminte de protectie care vor fi asezate peste umerii celor ce cer o astfel de invesmantare-zice Domnul. Si…DA SI AMIN…cand Dreapta Mea se va retrage din dreptul oprelistii puse odinioara…iata ca nimic nu va mai putea sta inaintea dezvaluirii evenimentelor cu repeziciune si-a desfasurarii lor – zice Domnul. Nimic nu le va mai putea sta in cale si…aceste legi decretate una dupa cealalta…la scurt timp-zice Domnul…VOR FACE ALEGEREA IN POPOR. Si multi…vor ajunge sa-si inscaleasca sentinta lepadarii-zice Domnul spunandu-si ca…pentru vremea de restristee se retrag s-apoi vor intra din nou in numaratoarea celor alesi. Dar cei iesiti odata…IESITI VOR RAMANE PENTRU TOTDEAUNA-zice Domnul. Da…ie foarte aproape tarusul schimbarii…si de la acest tarus al schimbarii va incepe ceasul intunericului…si numai cei ce intr-o vreme ca aceasta stiu pretui odaita vor fi numarati intre cei ce raman in capul oaselor-din pricina pregatirii ce se face in aceasta scurta vreme de pregatire-zice Domnul. Ferice de voi…daca veti pretui aceasta vreme…pentru ca echiparea si incercuirea coapselor mintii vor avea o valoare deosebita pentru vremea care vine- zice Domnul. SI PENTRU CA VA VREAU VIATA…FITI OAMENI INTELEPTI…AMIN!!!!!!!!!!!!! „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button