Devotionale

Iubind Biserica chiar si atunci cand este greu

„ Nu mai vreau să mă întorc. Nu mă simt bine primit aici, și probabil nici data viitoare când voi veni.” Am citit mesajul prietenei mele după ce am invitat-o la biserica noastră și m-a durut inima pentru ea.

Nu e prima dată cînd am auzit aceste cuvinte. Multe conversații cu prietenii au inclus povești de dezamăgire, trădare, rănire confuzie sau apatie în ce privește relația cu biserica. Poate că este un grup de tineri disfuncțional sau locul de parcare e prea mic. Poate e o regulă care zice că nu au voie să comunice sau să se căsătorească acolo, sau să slujească. Poate că a fost cineva dintre lideri care le-a cauzat durere.

Biserica, este construită din oameni păcătoși, totuși noi trebuie să luptăm pentru ca Biserica să se țină tare de poruncile lui Hristos și să crescă în urmași credincioși.

De ce iubesc Biserica Imperfectă

În primul rând trebuie să facem o distincție clară între Biserică și biserica ta. Dacă biserica ta este un trup consacrat  fondat pe doctrina lui Hristos, atunci ea face parte din Biserica universală, constând din toți credincioșii din toate timpurile.

Isus iubește Biserica. Este mireasa Lui. Isus și-a dat viața pentru ea. Dar astăzi, mulți își întorc spatele Bisericii, din cauza eșecului bisericii lor.

Trebuie să admit că, câteodata nu sunt prea fericită cu ceea ce fac bisericile: bisericile s-au despărțit, încearcă să arate bine, au prea multe împrumuturi făcute, se ocupă de lucrurile greșite, ignoră oamnenii singuri, uită de văduve și de orfani, sau pierd din vedere Evanghelia.

Toate astea sunt adevărate, dar tot iubesc biserica. Devin frustrată cu deciziile pe care ei le fac sau cele asupra cărora nu am control, dar tot iubesc Biserica.

De ce? Motivul principal pentru care iubesc Biserica este că și Hristos iubește Biserica.

„ Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci† sfântă şi fără prihană.

Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi.

Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica;” Efeseni 5:25-29

Trei moduri în care putem crește să iubim Biserica

  1. Răbdare

Americanii sunt de obicei foarte nerăbdători cu orice schimbare, chiar mai mult cu ceea a inimii. Când petrecem timp cu credincioșii, când împărtășim o masă în numele lui Isus, când ne slujim unii altora, doar atunci vom vedea ce funcționează în biserică și cum inimile noastre trebuie să se schimbe.

Puțin câte puțin, când ne dedicăm bisericii locale și răbdării, inimile noastre își vor dorii mai mult pentru aceea comunitate. Noi vom continua să creștem în iubire pentru a da mai multă glorie Celui care ne-a creat pentru iubire. Dar asta nu se întâmplă instantaneu, ci necesită răbdare.

  1. Rugăciune

De asemenea avem grijă cum ne petrecem timpul, și facem loc rugăciunii. O introducem în programul zilnic și nu o neglijăm. Zilnic aducem îngrijorările, așteptările și dorințele înaintea lui Dumnezeu.

El deja le cunoaște, dar continuând acest timp cu El, inima ta va dorii mai mult din ceea ce vrea El pentru viața ta. Căile Lui îți vor fi cunoscute în mod unic prin această comuniune. Iar când te apropii de Hristos, dragostea ta pentru biserică va crește și ea. O vei vedea așa cum o vede și El – ca un vas pentru Gloria Sa.

  1. Persistență

Nu renunța la biserică. Nu lăsa acest trup doar pentru că biserica ta și oamnenii te-au rănit. Isus Hristos știe totul despre suferință. El este cu tine și își dorește să te aibă cu El. Isus și-a vărsat sângele pentru Biserică. Isus și-a vărsat sângele pentru tine.

Cum pot să întorc spatele acelui lucru pentru care El și-a  vărsat sângele? Cum pot să fug de ceea ce El a stabilit și dorește să folosească pentru a împărtăși gloria Lui?

Ma rog pentru ca biserica ta, biserica mea și Biserica să ne impulsioneze să căutăm zilnic înțelepciunea Lui și să trăim pe deplin ca urmași devotați ai lui Hristos pentru a rămâne agățați de tot ce este bine și aduce glorie Lui.

Tradus și adaptat de la sursa:  http://unlockingthebible.org/

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button