Rugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Somalia

După căderea guvernului somalez în 1991, noul Guvern Federal de Tranziţie din Somalia controlează doar o mică parte din capitala Mogadishu. Restul teritoriului din centrul şi sudul  Somaliei este controlat de grupul islamic insurgent Al-Shabab. Lipsa unui guvern eficient şi lupta continuă a grupurilor extremiste pentru a câştiga controlul asupra întregii ţări, a condus Somalia la haos, foamete şi război civil cu multe crime şi acte sângeroase.

Ţinta grupului islamic Al-Shabab, care în multe ţări este catalogat a fi o organizaţie teroristă, este să-i eradicheze total pe creştinii din Somalia. Acţiunile lor sunt motivate de faptul că prin învăţătura lor, creştinii aduc o ofensă islamului. Pedepsele pe care acest grup le aplică cel mai des includ biciuirea, amputări de mână şi execuţia prin lapidare. În 2009, grupul a ucis mai mult de 20 de creştini care au fost convertiţi din Islam.

În data de 21 Iulie 2010, militanţii Shabab au împuşcat mortal un tată creştin în faţa soţiei şi a copiilor săi, în oraşul Afgoi, situat la 30 de km de capitala Mogadishu. Soţia şi copii acestui creştin au fost răpiţi, iar soţia a fost eliberată, numai după ce a acceptat ca fiii ei să fie instruiţi şi să se alăture militanţilor Shabab.

Rugaţi-vă pentru:

  • pace şi stabilitate în Somalia;
  • pâinea de fiecare zi pentru somalezi;
  • copiii din taberele de instruire ale militanţilor Shabab.

Sursa: Misiune.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button