Cazuri UmanitareStiri

Arsenie Mocanu – apel umanitar

Arsenie urmeaza sa faca 2 operatii pe creier pentru drenajul apei din creier. Singura lui speranta suntem noi pentru a putea plati aceste operatii, tratamentul si recuperarea. Il putem ajuta pe Arsenie accesand acest link: https://www.sperantapentruromania.ro/cause/arsenie-mocanu/

Arsenie are numai 3 anisori si trece printr-o teribila suferinta. S-a nascut cu hidrocefalie triventriculara congenitala. Asta inseamna ca in creierul sau se acumuleaza apa, cutia craniana se mareste, si se face presiune pe creier provocand dureri ingrozitoare de cap. La o luna si jumatate de la nastere s-a aflat ca are hidrocefalie si abia la doua luni si jumatate, dupa ce capul i s-a marit foarte tare, a fost operat, montandu-se un furtun pentru drenajul apei din creier.

In tot acest timp nu i s-a dat un diagnostic clar, primind diagnostice diferite si contradictorii, suportand mai multe operatii chirurgicale. Diagnosticul final a venit abia la un an si jumatate de la medicii specialisti din Bucuresti de la Spitalul Maria Curie. Arsenie avea meningita, capul era plin de puroi, avea hemoragii pe creier si chisturi. De la aflarea diagnosticului Arsenie a mai facut inca 3 operatii.

Din cei 3 anisori, Arsenie impreuna cu mama lui a stat peste jumatate din anisorii lui doar prin spitale, in mod special la spitatul Louis Turcanu din Timisoara, suportand in total 7 operatii chirurgicale.

Din pacate starea de sanatate a lui Arsenie este din nou foarte precara, sistemul imunitar este 0 imbolnavindu-se foarte repede. Au revenit convulsiile, care sunt foarte dese si lungi. De fiecare data cand face convulsii este nevoie ca Arsenie sa ajunga rapid in Timisoara la spitalul Louis Turcanu. Parintii lui Arsenie nu au masina, iar costurile cu o masina platita sunt peste puterile lor financiare, mai ales ca aceste crize se repeta foarte des in ultima vreme. Chiar si cu ambulanta, deplasarea dureaza foarte mult, fiind peste 180 de km. Intr-o astfel de situatie dramatica si deplasare cu ambulanta a stat 4 ore in convulsii, ceea ce i-a provocat lui Arsenie o hemipareza pe partea dreapta.

Parintii lui Arsenie sunt foarte ingrijorati de starea lui de sanatate, de convulsiile foarte dese si lungi. Este nevoie ca Arsenie sa fie consultat de medici specialisti de la spitalul Monza si Maria Curie din Bucuresti in neurologie, pediatrie si ortopedie.

Arsenie are nevoie de ajutorul nostru pentru continuarea tratamentului pe care il urmeaza luna de luna si pentru ca parintii lui sa il poata duce la medici specialisti din Bucuresti. De asemenea, Arsenie are nevoie de recuperare prin kinetoterapie, pentru ca sa poata duce o viata cat mai normala. Aceasta recuperare o poate face numai in particular, fiind foarte sensibil din cauza bolii la conditiile de locuit.

Costurile tratamentului lunar, deplasarile dese la Timisoara din cauza convulsiilor, investigatiile medicale de specialitate, recuperarile prin kinetoterapie si operatiile chirurgicale la care va fi supus Arsenie in viitorul foarte apropiat, vor costa aproximativ 5.000 de euro. Aceste fonduri vor fi folosite de parintii lui Arsenie pentru nevoile mai sus amintite pentru urmatorul un an de zile.

In dragostea lor, parintii lui Arsenie au facut tot ceea ce au putut pentru ca fiul lor sa aiba o viata normala. Acum costurile si nevoile financiare le depasesc cu mult posibilitatile. Fara ajutorul nostru financiar parintii lui Arsenie nu ii pot asigura cele de mai sus, viata acestui copilas fiind pusa in real pericol.

De aceea, facem un apel la toti oamenii cu suflet mare sa il ajute pe Arsenie. Viata lui Arsenie depinde si de ajutorul nostru!

Cei care doriti puteti dona prin transfer bancar in conturile de mai jos, deschise pe numele asociatiei umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania”. Va rugam sa specificati ,,pentru Arsenie”.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button