DevotionaleEditoriale

De ce m-ai părăsit?

Imaginează-ți că te uiți la Isus răstignit pe cruce. Singura modalitate prin care El poate respira este aceea de a se împinge în sus, folosind cuiele din încheieturile și gleznele Sale.

Pe măsură ce ziua se apropie de sfârșit, El Își adună puținele forțe pe care le mai are de a Se mișca din nou în sus, încât să poată striga cu glas tare: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M‑ai părăsit?“

Dacă suntem sinceri cu noi înșine, probabil că noi toți am avut momente când L-am întrebat pe Dumnezeu: „Unde ești acum când am nevoie de Tine? De ce Tu m-ai părăsit?”

Cum ar trebui să reacționăm atunci când ne aflăm în situații în care ne simțim singuri, îngrijorați sau părăsiți?

Cuvintele pe care le-a rostit Isus pe cruce au fost luate de fapt din Psalmul 22 – o plângere profetică scrisă de regele David. În multe feluri, acest psalm este despre Isus, dar ne oferă și trei pași pe care îi putem urma atunci când ne simțim singuri:

1. Fii sincer cu Dumnezeu despre felul în care te simți.

Relațiile încep cu sinceritatea. Deci, dacă te simți părăsit de Dumnezeu, spune-I asta. Pune-I lui Dumnezeu întrebările tale și pregătește-ți inima ca să-I asculte răspunsurile.

2. Laudă-L pe Dumnezeu indiferent de situație.

Sentimentele noastre nu schimbă faptul că Dumnezeu este demn de a fi slăvit. De fapt, deseori, prin închinare, descoperim leacul pentru îngrijorarea noastră. Când ne concentrăm pe cine este Dumnezeu, perspectiva noastră se schimbă în cele din urmă – chiar dacă situația noastră, nu.

3. Adu-I aminte lui Dumnezeu de promisiunile Sale.

Prin Psalmul 22, David Îi spune lui Dumnezeu: „Eu știu cine ești Tu. Și din moment ce Tu ești fidel mereu, izbăvește-mă așa cum ai făcut cu poporul dinaintea mea.” Să-I aducem aminte lui Dumnezeu de promisiunile Sale, nu reprezintă doar un act de credință, dar ne amintește, de asemenea, de credincioșia lui Dumnezeu.

În cele din urmă, credincioșia lui Dumnezeu a fost întruchipată atunci când Isus a fost răstignit. El a suferit de bunăvoie singur pe cruce, astfel încât să putem experimenta părtășia eternă cu Dumnezeu. Isus este împlinirea profetică a Psalmului 22. Și, pentru că El a îndurat despărțirea de Dumnezeu, noi nu va trebui să facem asta niciodată.

Ia-ți un moment pentru a reflecta asupra sacrificiului suprem al lui Isus pentru tine.

Rugăciune: Isuse, Îți mulțumesc că m-ai salvat de la despărțirea veșnică de Tine. Pentru că ai îndurat de bunăvoie separarea de Tatăl Tău, eu nu voi fi nevoit să fac asta. Astăzi, ajută-mă să fac o pauză și să reflectez asupra mărimii sacrificiului Tău și să-Ți dau slava pe care o meriți din plin. Indiferent ce simt, Tu ești mereu demn de lauda mea. Așadar, astăzi, aleg să Te slăvesc. În numele lui Isus, Amin.

sursa: my.bible.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button