Oklahoma House trece rezoluția pentru a opri uciderea copiilor nenăscuți

0
603

Camera Reprezentanților din Oklahoma a adoptat o rezoluție „îndreptându-l pe fiecare funcționar public din Oklahoma să-și exercite autoritatea de a opri uciderea copiilor nenăscuți prin avort”. Rezoluția Camerei 1004 a fost aprobată prin vot, fără nici o dezbatere sau discuție. Rezoluțiile diferă de legislație prin faptul că nu dețin forță juridică, ci servesc doar ca o declarație.

Textul notează că fiecare ființă umană este protejată de legea lui Dumnezeu și de constituția statelor unite și declară că Curtea Supremă din S.U.A. și-a depășit limitele prin oferirea de opinii în această privință și prin uzurparea autorității statelor.

Rezoluția declară în consecință că „fiecare funcționar public din Oklahoma, inclusiv, dar fără a se limita la ei, șerifii, procurorii, judecătorii, procurorul general și guvernatorul, este îndreptat să-și exercite autoritatea, după caz, în jurisdicțiile lor respective, pentru a opri uciderea de copii nevinovați nenăscuți prin avort „.

De asemenea, solicită instanțelor de stat să nu intervină în nici un efort legislativ pentru a clarifica legea statului pentru a proteja viețile celor nenăscuți.

Chuck Strohm, R-Jenks, care a sponsorizat rezoluția, s-a adresat Camerei înainte de vot, îndemnând magistrații civili „să își exercite autoritatea, după caz, în jurisdicțiile lor respective, pentru a opri uciderea copiilor nevinovați prin avort”.

„Ce se întâmplă atunci când o instanță – și nu doar o instanță, ci cea mai înaltă instanță din țară – încalcă legea fundamentală cunoscută omenirii: dreptul la viață?”, A spus Strohm, potrivit Tulsei Mondiale. El a spus că, potrivit amendamentelor 10 și 14 ale Constituției SUA, „nimeni – nu un medic, nu un tată sau mamă – are drepturi care să permită [oricui] să omoare un copil nenăscut”.

După cum s-a raportat anterior, cazul din 1973 al lui Roe v. Wade a fost centrat pe o femeie din Texas, numită Norma McCorvey, care a căutat un avort asupra unui presupus viol. McCorvey a recunoscut mai târziu că a mințit, scriind în cartea sa „I Am Roe” că a făcut povestea violului la sfatul avocaților ei feminini pentru a-și face mai convingător cazul.

De asemenea, ea nu a obținut niciodată un avort, dar și-a pus copilul spre adopție și a devenit un avocat vocal pro-life, chiar în instanță, în încercarea de a răsturna decizia.

„Deciziile mele au fost greșite și mă lupt cu fiecare respirație pentru a schimba ceea ce s-a întâmplat”, a spus McCorvey în 2008.

Din cei șapte judecători care au decis în favoarea lui Roe, cinci au fost numiți de către republicani. Curtea a discutat motivele pentru care avortul a fost în mod obișnuit în afara legii în cadrul națiunii, inclusiv jurământul obligatoriu (Hipocrate) și influența eticii creștine. De asemenea, a menționat că, în națiunile păgâne, cum ar fi Grecia și Roma, „o religie veche nu a frânt avortul”.

Judecătorul Harry Blackmun, nominalizat de Richard Nixon, a scris opinia majoritară emisă la 22 ianuarie 1973. Blackmun a declarat că Constituția nu include persoanele nenăscute ca fiind persoane și, prin urmare, nu pot beneficia de protecție egală.

„Constituția nu definește” persoana „în atâtea cuvinte”, a scris el. „În aproape toate aceste cazuri [unde este citată], utilizarea cuvântului este de așa natură încât are aplicare doar postnatală. Niciunul nu indică, cu nicio asigurare, că are vreo aplicație prenatală posibilă. ”

Un număr estimat de 60 de milioane de copii și-au pierdut viața prin libertatea acordata de catre guvern, raport intocmit de Christian News

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.