ExterneStiri

Se estimeaza caci China va avea cea mai mare populatie crestina pana in 2030

Tertullian, Parintele  bisericii din secolul 2 a fost parafrazat zicand  ”Sangele martirilor este samanta bisericii„ care s-a dovedit a fi adevarat in  China.
Un reportaj Christian Post, arata caci China este pe cale de a avea cea mai mare populatie crestina din lume pana in anul 2030, in ciuda cresterii persecutilor crestine pe care China le intampina. ”Suntem plini de bucurie cu ceea ce a facut Domnul pentru China pana acum„ a spus Rodney Pennington, presedinte al mobilizarii pentru OMF (Overseas Missionary Felloship) intr-un interviu pentru Christian News.

”Dar asta nu inseamna ca misiunea s-a sfarsit. In timp ce 200 de milioane de chinezi crestini pana in anul 2030 pare o cifra ambitioasa, cu siguranta ne da un motiv puternic in rugaciune pentru viitor„ a adaugat el.

Dar in timp ce biserica creste in China si multi chinezi se intorc la Hristos, acesti crestini  chinezi au totusi mare nevoie de ajutor atat material cat si in rugaciune. Actualul guvern al Chinei, sub președintele Xi Jinping, este din ce în ce mai ostil față de creștini și creștinism. Sute de biserici au fost distruse, simbolul lor (crucea) a fost îndepărtat, iar creștinii au fost închiși, torturați sau chiar uciși pentru credința lor.

Guvernul Chinei vrea să limiteze creștinismul la practicile sancționate de stat și la locurile de cult. În ciuda persecuției și a lipsei libertății religioase, mulți creștini chinezi echivă cuvintele lui Yu Jie, un activist al democrației creștine: „Nici mâna mortală a comunismului, nici imitația cinică a confucianismului, nici capitalismul, nici democrația, niciunul din lucrurile acestea nu vor determina soarta țării mele.”
Tradus si adaptat de la Christian News

Show More

Lupu Daniel

Isus spune: "Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi" (Ioan 8:32), daca am ajuns la cunostinta adevarului care este Isus, sa nu-l tinem numai pentru noi, ci precum bogatia unei comori, sa dam din visteria inimii in fiecare zi totul pentru El celor din jur.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button