ExterneStiri

Organizație Evanghelică caritabilă ajută oamenii să „Îl cunoască pe Isus ” și îi ridică din sărăcie în Africa și Irak

Activitatea organizației creștine Poșeta Samariteanului este „ ridicarea privirilor de la biserici ca obiective turistice din Marea Britanie și focusarea pe ceea ce Dumnezeu face pe o scară globală” a spus șeful britanic al organzației internaționale.

Intervievat de Christian Today la conferința Spring Harvest din Minehead, Simon Barrington, șeful executiv al Poșeta Samariteanului, a prezentat activitatea deșfășurată în Rwanda, Irak și Sudanul de Sud și modul în care oamenii sunt ridicați din sărăcie și „ Îl cunosc pe Isus”.

Poșeta Smariteanului este o organizație internațională evanghelică de relief și de dezvoltare, care lucrează prin bisericile locale. Organizația activează încă din 1970 și are birouri în US, Canada, Germania și Australia.

„ Lucrând prin bisericile locale, facem lucrul acesta practic, oriunde mergem prin jurul lumii ” spune Barrington, a cărui organizație are o prezență puternică la Spring Hrvest, unde s-au adunat 4.000 de creștini. „ Unul dintre programele de care vorbim săptămâna aceasta este mobilizarea a 700 din Rwanda- anglicani, baptiști, prezbiterieni- au venit împreună pentru a ridica 14.000 de familii din sărăcie. Și asta pare să se potrivească atât de bine cu tema unității (creștine) care este aici la Spring Harvest.”

„În Rwanda am început destul de micuț, cu o dieceză anglicană, le-am văzut mobilizînd 100 de biserici , am văzut 200 de famili cum se ridică din sărăcie datorită lor, și apoi Arhiepiscopul local ,Onesphore Rwaje, a primit viziunea pentru ceea ce ar putea devenii, a adus împreună toți episcopii săi, le-a spus despre asta și apoi Arhiepiscopul Rwaje a început să împărtășească și cu cei din alte denominațiuni.”

„ Ei au fost încântați de această lucrare, și ceea ce este cel mai emoționant legat de asta este să vezi familii ridicate din sărăcie, dar și să vezi oameni care vin să Îl cunoască pe Isus, văzând cum crește Biserica. De aceasta oamenii asemeni Arhiepiscopului au fost atât de încântați.”

Barringon continuă: „ Așadar întreaga temă a unității și a bisericii unite pentru un scop, biserica venind înpreună la o misiune – e ceva ce noi am vrut să insiprăm la Spring Harvest: nu este doar despre Marea Britanie, este la un nivel global. Și povestea este peste tot la fel: bisericile se unesc.”

După acum 20 de ani, de la genocidul din Rwanda, „unde vecinul își ucidea vecinul si clanurile rivale se războiau între ele ”, bisericile vin împreună și „se întâmplă reconcilieri, se întâmplă vindecări”, spune Barrington.

„ Este schimbarea Bisericii la fel cum este schimbarea vieților acelor familii. De aceea parteneriatul nostru cu Spring Harvest este la o asa potrivire naturală, deoarece tot ceea ce s-a vorbit în termeni de slujire este ceea ce se întâmplă cu partenerii noștrii în țări…Și cred că ridică privirile de la faptul că este doar o conferință din UK , despre bisericile din UK  – și spune că acest lucru este ceea ce face Dumnezeu la o scară globală.”

Poșeta Samariteanui de asemenea lucrează în Irak în ultimii 12 ani de violență, și a înființat Spitalul de Urgență Poșeta Samariteanului pe câmpiile din Ninive. În 17 martie spitatul l-a primit pe cel de-al 1000-lea pacient.

Barrington explică: „Anul trecut Organizația Mondială a Sănătății (OMS) împreună cu Ministerul Irakian al Sănătății ne-au spus că nimieni nu este pregătit pentru a pune un  spital pe câmpul din apropiere de Mosul și că a fost un timp în care la est de Mosul oamenii  trebuiau duși timp de două ore de la est de Mosul la Irbil dacă aveau răni de șrapnel sau dacă erau răniți.

Noi am răspuns defapt la acest apel și împreună cu OMS am dislocat un spital care este la 12 mile de Mosul, care are două săli de operație, zeci de paturi și aduce întradevăr schimbări în îngrijirea medicală pentru oamenii din Mosul.

Acum suntem concentrați pe Sudanul de Sud și suntem implicați în furnizarea de apă curată în unele dintre cele mai periculoase zone din Sudanul de Sud, ” a spus el.

Organizația caritabilă este implicată și în diferite proiecte adiționale care includ puțuri de foraj pentru a furniza apă curată, distribuirea de produse alimentare pentru a lupta împotriva foametei și malnutriției, furnizarea serviciilor de asistență medicală pentru bolnavi și suferinzi, lucrând prin bisericile locale pentru a construi comunități prin educație și alfabetizare biblică.

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button