ExterneSocialStiri

Opt şcoli începute în Ukraina pentru misionarii din zonele de fronieră

Pe data de 19 februarie  in Slovyansk, regiunea Donetsk (Ukraina) au inceput clasele in 8 scoli pentru misionarii care se vor indrepta inspre zonele de frontiera (zona a operatiunilor antiteroriste din estul Ukrainei) a raportat Christian Telegraph in cadrul Christian Megaportal invictory.com.

Scopul scolilor este de a forma misionari care sa aduca ajutor si speranta oraselor lovite din estul  Ukrainei.

Dupa o luna de antrenamente 20 de studenti se vor alatura altor 130 de misionari care administreaza linia democratica.

In timpul  antrenamentului, oameni care au fost de profesie bucatari, croitori, mecanici, soferi sau electricieni  se vor regasi intr-un “profil” nou de cunoastere. De la misionarii sezonieri, studentii vor invata cum sa  dea primul ajutor medical, adapost pentru oamenii strazii, patrunderea prin terenurile minate si distribuirea de ajutoare umanitare si de a ajuta  persoanele care sufera psihic si emotional din cauza traumelor.

Antrenamenele se vor desfasura pana in data de 19 Martie.

“o munca psihica  intensa  din punct de vedere teoretic  se va desfasura  de 4 ori pe saptamana si munca de ajutorare  pentru orase  se va face de 3 ori pe saptamana. Aceste actiuni vor forma 4 grupuri misionare  a cate 5 persoane” a relatat organizatorul.

Dupa scoala,  fiecare echipa  va calatori pana intr-un anumit oras pentru o actiune de circa 3 luni pentru ajutorarea  in situatiile de foamete, lipsuri materiale si in acelasi timp pentru  a aduce mesajul mantuirii si al sperantei.

Sursa: http://www.christiantelegraph.com

Show More

Lupu Daniel

Isus spune: "Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi" (Ioan 8:32), daca am ajuns la cunostinta adevarului care este Isus, sa nu-l tinem numai pentru noi, ci precum bogatia unei comori, sa dam din visteria inimii in fiecare zi totul pentru El celor din jur.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button