DevotionaleEditoriale

Cu paşi repezi spre veşnicie…

timpulPrivind încet spre anul care tocmai parcă a trecut, îmi dau seama de situaţia dificitară şi perioada de viteză a timpului în care trăim. Îndreptȃndu-ne de asemenea privirile spre Sfȃnta Scriptură vedem că zilele noastre sunt tot mai aproape de momentul în care Domnul Isus spunea ucenicilor despre revenirea Lui din nou pe norii cerului, deoarece, din dragoste pentru copiii Săi a plecat la Tatăl pentru a ne pregăti un loc de veşnicie. Ştiu că pentru lumea de astăzi lucrurile pe care noi ca şi creştini le susţinem sunt aberaţii pămȃnteşti şi o nebunie lumească. Vestea bună pentru noi este căci dacă pentru lume suntem întruchipaţi în această nebunie, pentru Dumnezeu vom fi oameni înţelepţi şi pricepuţi pentru că am făcut alegerea bună şi am ales calea care ne duce către veşnicie.

Cu toate acestea, haideţi să mergem puţin mai departe, să privim în familiile noastre, în bisericile noaste, comunităţile de creştini sau societatea care ne înconjoară, să vedem totuşi care este echilibrul spiritual, cum este văzut din ochii lui Dumnezeu.

În 2 Timotei capitolul 3 găsim următoarele versete „Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemultumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrȃnaţi, neîmblȃnziţi, neiubitori de bine, vȃnzători, obraznici, îngȃmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decȃt iubitori de Dumnezeu; avȃnd doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.”  De multe ori mi-a fost dat să aud aceste versete, chiar să le citesc şi sunt sigur că mulţi dintre cei care vor citi aceste rȃnduri, sunt familiarizaţi cu cuvintele acestea, şi ne-am întrebat măcar odată dacă nu cumva de multe ori avertizările şi lucrurile rele care au să se întȃmple în lumea aceasta, nu se vor petrece oare pe pielea noastră.

Cred şi sunt convins că datorită tehnologiei avansate din zilele noastre, datorită confortului pe care tindem să îl avem în fiecare zi, vrăjmasul cȃştigă teren tot mai mult împotriva creştinilor, şi pe lȃngă faptul că lupta zilnică este grea pentru unii, devine din ce în ce mai grea datorită nevegherii.

Asistăm la un proces global prin care oamenii nu se mai înţeleg, chiar copiii lui Dumnezeu au ajuns în stadii mult prea complicate faţă de cum era altădată, şi totuşi parcă mergem în continuare fără să ne dăm seama de situaţia şi starea în care ne aflăm de multe ori.

Soluţia, pe cȃt de mult am dori să o aflăm de multe ori, oricȃt de mult am încerca să aducem argumente bine stabilite, bine aranjate în aşa fel încȃt să bată bine ochilor, tot nu este de ajuns, pentru că ajungem în punctul şi momentul în care Biblia este deja ignorată. Ca şi răspuns la viaţa pe care noi astăzi o trăim, la problemele zilnice care apar avem cu noi Sfȃnta Scriptură care ne poate îndruma şi ne poate călăuzi spre veşnicie.

Dacă viaţa pe care o trăim nu este a noastră, dacă ziua de mȃine nu este şi nu va fi sub controlul niciunui om de pe acest pămȃnt, cred că ar trebui să ne îndemnăm cu toţii spre o cercetare aprofundată a inimilor noastre pentru a vedea desluşit starea în care ne aflăm fiecare în parte, indiferent de statulul nostru spiritual, indiferent de treapta spirituală pe care ne aflăm. Cine va ştii să îşi păzească paşii de toate momelile din partea vrăjmaşului acela va fi un om înţelept în ochii lui Dumnezeu. Şi ce contează mai mult decȃt părerea lui Dumnezeu despre noi… ?!?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button