BisericaExternePersecutiiStiri

Justin Welby: Creștinii sunt amenințati ca niciodată până acum în Orientul Mijlociu

Photo via christiantoday.com
Photo via christiantoday.com

Creștinismul nu s-a simțit niciodată atât de amenințat cum este acum în locul său istoric de naștere din Orientul Mijlociu, a averitzat Arhiepiscopul de Canterbury.

Creștinii au fost recent la sfârșitul persecuțiilor atât din partea regimurilor atee cît si din partea regimurilor intolerante religios, a spus Justin Welby astăzi.

„Nu ar fi o chestiune exagerată să spun că creștinismul este credința cea  mai răspândită din punct de vedere numeric, dar și cea mai persecutată.”

Centrul istoric al Bisericii creștine din Orientul Mijlociu nu s-a simțit niciodată atât de amenințată, si este de asemenea sub atac în țări diferite, precum Corea de Nord și Eritreea, unde creștinii sunt hărțuiți, închiși, persecutați și omorâți.

Șaizeci și opt de ani după ce Națiunile Unite au fost de convenit în Declarația Universală a Drepturilor Omului, această situație este intolerabilă, a spus el.

„Ca și comunități religioase trebuie să înaintăm și să ne impunem în guvern. Aceasta este o provocare pentru noi toți de pretutindeni dar cu atât mai mult în țările în care comunitățile religioase au o putere serioasă prin puterea numerică, politică sau civică.”

În Marea Britanie, a adăugat el, Biserica Angliei se află în prim plan în susținerea drepturilor musulmanilor de a înființa școli și moschee prin întreaga țară.

”Dar integrarea crescândă a comunităților musulmane în societatea britanică, de care ne bucurăm, este în constrast puternic cu marginalizarea crescândă și ostilitățile categorice față de comunitațile creștine în mai mule părți ale lumii, nu în ultimul rând în părți semnificative din Orientul Mijlociu.”

Welby a spus: „În Marea Britanie noi avem valorile britanice definite de Ofsted, ca și credința în democrație, în domnia legilor și în respectul mutual al credințelor sau a celor care nu au o credință. Această abordare este bună, dar inadecvată ca fundament pentru o societate sănătoasă. Democrația fără valori fundamentale în jurul valorii ființei umane, și aș spune, fără a înțelege harul lui Dumnezeu și dragostei pentru umanitatea pe care a creat-o este o rețetă pentru tiranie.”

Welby a descris lumea ca fiind „asaltată de o criză de încredere” în drepturile pe care care au promis să le respecte în urma celui de al doilea război mondial.

„Criza afectează toate grupurile religioase, adâncind tensiunile naționaliste și se scurge către abordarea credinței în provocările cele mai acute ale dreptului internațional, dezvolatare umană și stabilitate.”

El a declarat că această criză a dat „permisiunea” pentru cei implicați în campaniile politice să condamne musulmanii sau alte grupuri pe care nu le agrează, și a comparat aceasta cu starea de spirit dinainte de război din Germania nazistă a lui Hitler.

Dr. Edward Kessler, director fondator al Woolf Institute localizat în Cambridge a spus către Christian Today: „Creștinismul a fost o parte din țesătura esențială a Orientului Mijlociu timp de două mii de ani. Departe de a fii un import occidental ca unii, acum par să sugereze că comunitățile creștine au fost intrinseci în dezvoltarea culturii și civilizației arabe.

Acest rol central este motivul pentru care este respingător să vezi creștinismul și creștinii sub asalt în Orientul Mijlociu. Mai specific acest impact asupra oamenilor este șocant, dar de asemenea, v-a însemna că creștinismul își v-a pierde locul de naștere distrugând astfel bogăția tapițeriei Orientului Mijociu.

„Importanța dialogului inter-religios în Orientul Mijlociu nu poate fi subestimată. Numai prin dialog, cunoaștere și înțelegere construită între credințe precum că aceste probleme pot fi depășite și astfel moștenirea Orientului Mijlociu poate fi nu numai păstrată dar să fie și înfloritoare.

Tradus şi adaptat de Alexandra Grunzac pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button