BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Egipt

În zilele noastre, persecuţia creştinilor din Egipt a atins un nivel fără precedent. Creştinii  continuă să fie victime ale deportărilor forţate, ale restricţiilor de tot felul şi ale crimelor violente. Guvernul egiptean a promulgat o lege prin care apartenenţa religioasă este trecută pe cartea de identitate. De aceea, ori de câte ori cineva îşi prezintă actele de identitate îşi descoperă şi religia, fapt care conduce implicit la dicriminare. Este interzisă construirea sau renovarea bisericilor, în afară de cazul în care s-a primit o aprobare oficială.

Deşi constituţia egipteană menţionează că „statul garantează libertatea religioasă şi dreptul de a practica actele de cult”, aceste prevederi nu sunt aplicate. La baza legislaţiei din Egipt este Sharia, iar din 1980, islamul a fot declarat religie de stat.

Grupuri extremiste precum „Frăţia musulmană” sau „Gama Islamia” depun  toate eforturile ca prin atacuri repetate îndreptate împotriva creştinilor, lucrătorilor publici şi turiştilor să silească guvernul să accepte Sharia ca lege supremă în Egipt. Procedând în acest fel, în data de 6 ianuarie 2010, membri ai acestor grupuri extremiste au omorât 6 tineri creştini care participau la slujba Naşterii Domnului Isus.

De asemenea şi noua revoluţie din Egipt din acest an, poate aduce cu ea noi legi cu privire la viaţa creştinilor, în special îngrădirea religioasă.

Dorim să ne rugăm pentru:

  • credincioşii din Biserica Coptă din Egipt;
  • încetarea actelor de violenţă susţinute de grupurile islamice extremiste;
  • întărirea credinţei celor persecutaţi.
  • exprimarea vieţii religioase să nu mai fie îngrădită

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button