BisericaPersecutii

O femeie evanghelistă a fost ucisă de islamiști în timp ce predica pe stradă

Eunice-Mojisola-OlawaleEunice Olawale, 41 de ani, a fost injunghiată până la moarte de o bandă de islamiști în Nigeria într-o suburbie din Abuja în 9 iulie în timp ce predica despre Isus. „Soția mea îl iubea pe Isus foarte mult”, a spus pastorul Olawale Elisha al bisericii Redeemed Christian Church of God (RCCG)  către Morning Star. Unii dintre cei care locuiau în apropiere de locul unde a fost ucisă au spus că au auzit ultimele ei cuvinte în timp ce era ucisă. Ei spun că ea striga „Sângele lui Isus” și apoi s-a sfârșit.

„Ea Îl predica pe Hristos pe străzi de acum 6 ani, călcând pe urmele mamei sale evangheliste”, a mai spus pastorul. „Împărtășind Evanghelia cu alții pe stradă este un mod de viață pentru familia soției mele. Sora ei mai mică de asemenea iese în stradă pentru a-L predica pe Hristos. Iubirea și compasiunea este amprenta vieții soției mele.”

Un lider musulman și alți 5 dintr-o moschee în zona Gbazango din Cuba au fost arestați în legătură cu crima, a spus pastorul către Morning Star. El spune că se roagă ca ucigașii să se căiască și să se alăture ei în cer.

„Persecutorii noștrii sunt creați și ei după imaginea lui Dumnezeu”, a spus el. „Pentru că noi suntem slabi, credem că cei care fac răul sunt mai puternici. Dar dacă suntem încrezători, Dumnezeu știe cum să mânuiască persecutorii și să crească numărul celor care merg în cer”.

Soția acestuia a avut un semn că este în cer cu câteva săptămâni înainte ca ea să moară, a spus el către Morning Star. „S-a întâmplat într-o zi cu câteva săptămâni în urmă că ea a strigat <<Soțul meu!>>, iar eu i-am răspuns crezând că are ceva să îmi spună, dar apoi mi-a spus că nu vorbea cu mine ci cu Isus. I-am răspuns spunându-i că are dreptate când spune că este o mireasa a cerului, dar cât timp trăiește pe pământ este soția mea. Ea a întrebat glumind dacă sunt gelos pe faptul că ea devine mireasa lui Hristos, apoi a început să cânte despre Hristos că este iubirea sufletului ei.”

Pe 9 iulie, unii dintre copii pastorului Elisha au auzit niște prieteni vorbind că o femeie care predica în mod regulat Evanghelia a fost ucisă. Ei au fugit acasă și au întrebat de mama lor. „Am încercat să o sunăm pe mobil dar nu am putut deoarece mâinele tremurau foarte tare, apoi am mers la locul faptei.”

Cei care jucau fotbal în locul acela, nu au putut să îi spună pastorului și nici fiicei sau fiului ce s-a întâmplat, ei doar se uitau la ei. Un polișist le-a confirmat atunci că o femeie a murit și să meargă la secția de poliție pentru a-i afla identitatea. „În timp ce intram în secția de poliție, noi am văzut o dubiță trecând pe lângă poartă”, a spus el. „Fiica mea s-a întors și s-a uitat înăuntru, atunci a văzut trupul soției mele; a țipat și mi-a atras atenția, m-am întors și atunci am văzut și eu; nu am putut suporta, m-am prăbușit pe pământ, iar copii erau lângă mine și plângeau.”

Olawale este o martiră a cărei credințe a provocat viețile multor oameni, a spus el.

„Această provocare este ceea ce avem nevoie pentru a ne trezi la chemarea noastră de a împărtăși Evanghelia”, a spus el. „Bucuria mea în această tragedie este că soția mea se odihnește acum la pieptul Domnului.”

Creștinii înfruntă persecuția prin aproapte toată Nigeria. Pastorul Elisha spune că pe cât biserica suferă persecuție, pe atât este de mare gloria ce se aduce pentru Dumnezeu.

În Ioan 16:1-2 Isus ne spune că nu ne va lăsa singuri- că v-a veni un timp în care oameni ne vor da afară din sinagogi sau biserici ca să ne omoare crezând că aduc o slujire lui Dumnezeu, asta pentru că ei nu Îl cunosc pe El nici pe Tatăl.

„Persecuția nu este o pedeapsă, ci mai degrabă a îndura cu credincioșie persecuția este o expresie a iubirii lui Hristos”, a spus pastorul, adăugând că „este nevoie de rugăciuni pentru creștinii din Nigeria. Nu ar trebui răspuns persecuției cu violență, ci cu mesajul lui Hristos de pace, iubire și bucurie.”

„Noi suntem oile, iar El e Păstorul”, a spus „O oaie nu poate lupta pentru ea însăși.”

Tradus de Alexandra Grunzac pentru Total Schimbat

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button