DevotionalePovestiri cu Talc

Mânia sau dragostea?

„Lasă mânia, părăsește iuțimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău.“ Psalmul 37.8

Am citit despre un bărbat că, în timp ce își schimba roata la noua lui mașină, băiețelul lui a luat o piatră ascuțită și a început să zgârie aripa mașinii. Mânios, bărbatul a luat mâna copilului și l-a lovit peste ea de mai multe ori, fără să își dea seama că avea în mână o cheie de fier. Din cauza multiplelor fracturi, copilul și-a pierdut toate degetele de la acea mână. Când l-a văzut pe tatăl lui pentru prima dată după operație, l-a întrebat cu ochii plini de lacrimi: „Tati, îmi vor crește degetele la loc?“ Tatăl a rămas împietrit de durere. S-a întors la mașină și a lovit-o de mai multe ori, de parcă mașina ar fi fost de vină. Devastat de propriile-i fapte, stând în fața mașinii, s-a uitat la zgârieturile făcute de băiețelul lui și a simțit cum inima i se rupe în bucăți când a văzut doar niște mici zgârieturi.

Mânia și dragostea nu au limite. Firea pământească este capabilă de orice rău. Alege dragostea și răbdarea față de copii! Adeseori, și soțiile sunt victime ale agresiunii mâniei soțului, și în unele cazuri și invers. Uneori, colegii de muncă sau participanții la traficul rutier pot fi victimele unei comportări nepotrivite. Natura noastră veche în care locuiește mânia trebuie înfrânată. Prin puterile noastre nu putem. Avem nevoie de o natură nouă, dăruită de Dumnezeu, prin pocăința și credința în Mântuitorul. Această natură nouă poate frâna acțiunile greșite ale firii vechi.

sursa: gbv.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button