Editoriale

FERICIREA aici şi acum sau FERICIREA aici şi mereu

spinning boyCe înseamnă să fii fericit? Hm… să reuşeşti să îţi cumperi o maşină? Sau… să termini facultatea cu punctaj maxim? Hm, sau poate a fi fericit înseamnă să mănânci câte dulciuri doreşti sau să mergi într-o croazieră? Ba nu, cu siguranţa fericirea e momentul când te simţi împlinit în orice domeniu al vieţii.

Un om poate fi fericit când dăruieşte o bomboană sau când sare în sus de bucurie pentru că a primit acordul pentru postul de la cea mai tare firmă. Însă totuşi aceste fericiri par a fi diferite. Diferite de ceea ce înseamnă cu adevărat să fi fericit.

În Grecia Antică fericit era cel mort, cel bogat sau eroii. În zilele noastre fericiţi sunt cei care au mulţi bani şi cei care au parte de senzaţii tari. Şi, totuşi cam toţi care au mulţi bani şi se bucură de distracţii lumeşti ajung la momentul când recunosc că de fapt ei nu sunt fericiţi. De ce? Ei bine pentru că sentimentul acela de fericire pe care ei îl au este unul trecător. Este trecător pentru că este experimentat în lucrurile trecătoare. Şi totuşi ne lăsăm zilnic înşelaţi de pofte lumeşti care tind să ne facă să credem că suntem fericiţi. Iar mai apoi vine momentul când pur şi simplu stăm cu faţa în oglindă şi spunem „de ce nu sunt fericit acum?”

Atunci cum putem să fim fericiţi mereu? Fercirea reală si adevărată trebuie să fie una care nu este trecătoare. Şi dintre toate „fericirile” există o singură adevărată fericire care rămâne în veac. Aceasta este relaţia cu Dumnezeu. Această relaţie este una dintre cele mai importante la care ne cheamă Însuşi Dumnezeu. Şi anume fericirea că El e Creatorul, că El ne ţine în viaţă, că El ne învaţă, ne mustră, ne cercetează. Fericirea că El e Dumnezeu puternic şi ne poate da pace si fericire chiar şi în persecuţie şi moarte. De ce? De ce această fericire e cea adevărată când nu pare deloc atrăgătoare? Pentru că această fericire e veşnică. Fericirea în Dumnezeu e veşnică pentru că Dumnezeu e veşnic. Tragică este fericirea în lucrurile pământeşti pentru că ele sunt trecătoare.

Haideţi să fim fericiţi pentru că avem NENUMĂRATE MOTIVE!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button