Articole

Documentar despre Avort – „Ce nume i-ai da copilului tău nenăscut?” – partea a III-a

Reporter:

V-ati intrebat vreodata, stimate cititoare si stimati cititori, ce se intampla in fata chiuretei?

V-ati intrebat vreodata ce simte un fat aflat in deplina siguranta in pantecul mamei sale, si care urmeaza sa fie avortat?

Ce ar striga,

ce ar urla el intregii omeniri,

atunci cand chiureta nemiloasa inainteaza spre fruntea lui sau spre inima lui?

Nu mi-am propus stimati cititori sa scriu scenariul unui film de groaza, dar incerc sa-mi imaginez avortul din pozitia de fat nenascut.

incerc sa-mi imaginez cum vine chiureta nemiloasa spre fruntea mea,

imi strapunge fruntea,

imi sparge capul in bucati

si creierul – care este cel mai complex sistem creat de Dumnezeu pe intreaga planeta – este aruncat la gunoi.

Aceeasi chiureta nemiloasa imi rupe inima si arterele,

imi smulge mainile din umar

sau imi scoate ochii

si imi zdrobeste coloana vertebrala.

Stimati cititori, vreau sa va spun inca o data, cu toata sinceritatea – nu vreau sa sochez pe nimeni. Dar cred ca suntem datori sa ne deschidem gura si sa vorbim in numele milioanelor de copii aruncati la canal fara voia lor,

fara sa fie consultati,

fara sa aiba vreo vina

si fara sa se poata apara in vreun fel.

Sunt ingrozit, sunt cutremurat cand ma gandesc la durerea extraordinara, la teama, la angoasa, la frica terifianta pe care le produce chiureta sau tubul aspiratorului sau orice alte mijloace abortive.

Dana:

A fost cumplit,

ma simteam vinovata,

mi-era scarba de mine,

nu ma recunosteam de ceea ce am fost in stare sa fac.

Doamna I.M.:

Imediat dupa acest avort m-am simtit oarecum usurata si eu nu am fost atat de constienta ce se ca intampla mai tarziu.

N-am fost constienta nici chiar ca eu de fapt am omorat acest copil, cu toate ca s-a stiut ca era o fetita, dar nu-mi dadeam seama in momentul acel exact ce am facut.

Doamna I.S.:

Ce-i cu copiii mei nenascuti, unde sunt?

Ce-i cu copiii mei nenascuti, unde sunt…

Ce-i cu copiii mei nenascuti, unde sunt…

Fetita F.A., 3 anisori:

De ce?

De ce?

Mami, mami, mami, mami…

Asta-i mama mea?

Mami, asta-i mama mea?

Asta-i mama mea?

Nu-i mama mea…

Nu-i mama mea…

Te iubesc!

Mami, te iubesc,

Mami, te iubesc

Maaami, te iubesc

Mami, te iubesc

TE IUBESC,

Te iubesc,

Mami te iubesc,

Te iubesc,

Mami te iubesc,

Mami te iubesc…

Rep.:

Ce este avortul si cateva amanunte despre implicatiile avortului, l-am intrebat pe d-l Dr. Corneliu Civig, de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie “Odobescu” din Timisoara.

Dr. Corneliu Civig:

Prin avort noi intelegem intreruperea intempestiva a sarcinii, in primele 28 de saptamani.

Implicatiile fizice sunt pentruca o data cu efectuarea avortului se prabuseste un intreg esafodaj fizic, fiziologic, la nivel biochimic, care a fost construit special pentru mentinerea acestei sarcini, si respectiv urmari legate de aspectele distructive, ca sa spun asa, care se produc in acest plan.

Din punct de vedere psihic, orice afectare in planul fizic are si urmari respective in plan psihic, dar asta in indiferent ce domeniu. Nu reprezinta o caracteristica sa spunem “mai speciala” a avortului, decat in masura in care se produc modificari psiho-fiziologice legate de sarcina, in ceea ce priveste integrarea post-nidationala precoce a primelor 3 luni si echilibrul care ulterior se restabileste in urmatoarele 3 luni de sarcina.

si sigur ca aceste aspecte perturbate, duc automat si la aspecte psihice ca impact asupra femeii.

Rep.:

Doamna Prof. Dr. Anca Munteanu, psiholog, de la catedra de psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara, despre simturile copilului nenascut.

Prof. Dr. Anca Munteanu, psiholog, Universitatea de Vest din Timisoara:

Înca de timpuriu sunt dezvoltate toate simturile. Primul care intra in scena este tactul si nu trebuie sa va suprinda, pentruca corpul copilului este intr-o stransa legatura tactila cu uterul matern, si aceasta solicitare timpurie il face sa se precocizeze la acest capitol.

Vreau sa spun ca de timpuriu copilul nu suporta nici un fel de manevra brutala – piscaturi, lovituri – si de indata ce totusi are parte de asemenea manevre, el ricoseaza prin lovituri energice de membre adeseori, si mai tarziu aceste lovituri, aceste replici sunt acompaniate de acele “vagitus uterinus”, care sunt strigatele fetale, si care in conditii speciale pot fi detectate, deci nu se aud in mod normal, dar ele prin aparate speciale pot fi puse in evidenta.

As vrea sa spun ca pe baza acestei acuitati tactile, un cercetator german, pe nume Weltmann a pus la punct o metoda, si anume prin aceasta strategie, practic, parintii pot inca in perioada intrauterina a copilului sa intre intr-un contact, intr-un dialog tactil.

si apropo de acuitatea copilului, daca aceste manevre se intampla mereu la aceleasi ore, dupa un timp, ca proba ca s-a dezvoltat un reflex conditionat, copilul este in asteptare si de indata ce se solicita, el raspunde cu maxima promptitudine.

Rep.:

Sunt cazuri cand rejectia din partea mamei, atitudinea de respingere din partea mamei s-a vazut mai tarziu in viata copilului nascut, in viata adultului?

Prof. Dr. Anca Munteanu, psiholog, Universitatea de Vest din Timisoara:

Desigur, in literatura de resort sunt o serie de cazuri concrete. V-as putea cita un asemenea caz despre care vorbeste un autor suedez. Este vorba despre o fetita, un nou nascut pe nume Christina, care in pofida faptului ca era in deplina sanatate, pur si simplu refuza sanul mamei, in schimb nu refuza biberonul sau sanul altei femei.

in baza studiilor facute de autorul respectiv, opinia care s-a cristalizat era aceea ca de fapt atitudinea Christinei fata de mama sa era un fel de meci revansa pentru faptul ca pe perioada sarcinii, mama avusese aceasta atitudine indiferenta si chiar rejectiva fata de copilul care se plamadea.

Rep.:

Prof. Dr. Iosif  ton, pastor baptist, doctor al Universitatii Oxford din Anglia.

Prof. Dr. Iosif  ton:

Dumnezeu ne spune ca ceea ce El a creat, noi sa nu distrugem. si este foarte important sa stim ca porunca de a nu ucide, nu este data numai in cele 10 porunci date prin Moise. Porunca de a nu ucide un om a fost data lui Noe, imediat dupa potop, si e important sa stim cum justifica Dumnezeu porunca “Sa nu ucidem!”. Daca ia cineva viata unui om, trebuie sa se ia si viata acelui om, pentruca omul este creat dupa chipul lui Dumnezeu.

Cand Dumnezeu creeaza o noua fiinta umana, El isi pune acolo chipul Lui, pune ceva din insasi Fiinta Lui, din suflarea Lui de Dumnezeu, si de aceea Dumnezeu ne interzice sa luam viata oricarei fiinte umane. Atat de mare valoare acorda Dumnezeu fiecarei fiinte umane, chiar celei mai handicapate, celei mai umile dintre toate fiintele umane, incat Domnul nostru Isus Cristos spune in predica de pe munte – ati auzit ca s-a zis “Sa nu ucizi”, – dar eu ca spun ca cine se manie pe fratele sau si-i spune “Prostule” sau “Nebunule”, va fi taxat drept un ucigas, va fi pedepsit ca un criminal.

Atunci cand ii spui unui om “Prostule” sau “Nebunule” sau “Boule” sau “Magarule”, i-ai atins demnitatea, i-ai ucis demnitatea. Dumnezeu te considera un ucigas. Atata valoare investeste Dumnezeu in fiecare fiinta umana.

Este absolut clar din Sfanta Scriptura ca avortul este o omucidere, pentruca este un om in pantecele mamei lui, pe care deja l-a creat Dumnezeu dupa chipul Sau.

si Dumnezeu ne interzice sa ucidem, sa luam o viata umana.

Rep.:

Fundatia “Estera” din Timisoara militeaza pentru dreptul la viata al copilului nenascut. Doamna Maria Alecsei, consilier in cadrul Fundatiei “Estera”, ne prezinta consecintele fizice si psihice ale avortului asupra mamei, asa cum au fost ele relatate de femeile care au trecut pe la Fundatia “Estera”.

D-na Maria Alecsei, consilier in cadrul Fundatiei “Estera”:

Hemoragiile abundente,

leziuni ale aparatului genital sau ale organelor vecine,

perforatie uterina,

infectii ale uterului si trompelor,

infectii ale ovarelor.

Alte efecte tardive ar fi sterilitatea, mai ales la primele sarcini si probleme ale urmatoarelor sarcini.

Pot aparea dupa aceea avorturi spontane,

sarcini extrauterine,

insuficienta cervica si in caz de Rh negativ tulburari menstruale,

predispozitie crescuta la cancer de col uterin

si cancer de san.

Rep.:

Stam din nou de vorba cu d-l Dr. Corneliu Civig, de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie “Odobescu” din Timisoara. Care este una dintre cele mai placute amintiri din experienta d-vs. de medic si care este una dintre cele mai neplacute? Sa incepem cu cea mai neplacuta, o lasam pe cea placuta la sfarsit.

Dr. Corneliu Civig, de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie “Odobescu” din Timisoara:

Cea mai neplacuta experienta pe care am avut-o este atunci cand a venit cineva ca sa ii efectuez un avort la cerere, si in cursul efectuarii acestui avort s-a intamplat un incident – am perforat-o. Deci i-am produs o leziune care a necesitat realizarea unui act chirurgical de remediere a acestui aspect. Asta este cea mai neplacuta problema care mi se poate intampla mie sau celor care practica avortul. si femeia care vine trebuie sa cunoasca acest lucru si sa-si asume responsabilitatea, pentruca NU EXISTa ginecolog care a practicat avortul, sa nu fi efectuat o cale falsa, bineinteles ca nedorita, dar posibila.

NU EXISTa.

Cine spune ca n-a efectuat nici o cale falsa inseamna ca n-a lucrat niciodata, sau daca a lucrat, inseamna ca-i un mincinos.

Rep.:

si un aspect placut?

Dr. Corneliu Civig, de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie “Odobescu” din Timisoara:

Atunci cand altul a facut o astfel de perforatie si eu am fost chemat, ma rog, sa rezolv situatia si am reusit sa realizez o interventie conservatorie, dandu-i sansa acelei femei sa poata avea ulterior o sarcina care sa o duca la termen.

Rep.:

Doamna Maria Alecsei continua.

D-na Maria Alecsei, consilier in cadrul Fundatiei “Estera”:

Pe langa aceste consecinte fizice,

exista si consecinte psihice ale intreruperii sarcinii, mai exact Sindromul Post-Avort.

Sentimentele de vinovatie,

tristete,

depresie,

pesimism,

plans necontrolat,

teama nejustificata,

tulburari de somn,

insomnie,

cosmaruri,

inhibitia vietii de familie,

si pot sa fie efecte emotionale in asa masura incat in viata mamei sa existe indiferenta,

pierderea respectului fata de sine,

tulburari ale vietii de relatie,

distrugerea relatiei dintre parteneri

si incapacitatea de a intretine relatii stabile cu persoanele din jur.

Aceste relatii in familie pot sa aiba efecte foarte grave –

pot exista tulburari sexuale,

frigiditate,

si in unele cazuri se ajunge pana la abuz de medicamente,

alcool,

droguri,

chiar tendinte de sinucidere.

Reactiile psihice acute sunt halucinatiile,

tulburarile de memorie,

nevroze

si depresii profunde.

Rep.:

Doamna I.M. a cunoscut aceste simptome.

Doamna I.M.:

În urma avortului pe care l-am avut, dupa multi ani eu am trecut printr-o stare de depresie foarte mare si am avut multe cosmaruri legate de copil, de sarcina pe care eu am pierdut-o.

Aveam tot felul de cosmaruri cu copiii, si as vrea sa spun ca chiar si dupa ce am fost intoarsa la Dumnezeu, si atunci am mai avut cosmare. si intotdeauna aceste cosmare mi-au adus in minte imediat pe copilul pe care eu l-am avortat.

Aceste cosmaruri de multe ori m-au condus si la disperare si chiar m-au pus in situatia de a-mi pune capat zilelor. si din aceasta cauza de multe ori eu m-am gandit sa-mi pun capat zilelor.

Rep.:

si doamna I.S. a trecut prin situatii de felul acesta.

Doamna I.S.:

Abia acum devin constienta, deci eu nu pot sa zic ca atunci mi-am dat seama ca din cauza unui avort relatiile mele cu sotul meu s-au deteriorat, sau ca nu ne mai intelegem.

Deci, acum imi dau seama – da, intr-adevar nu ne intelegeam. Eu am ramas bolnava de atunci, deci fizicul meu este foarte subred, niciodata nu m-am intrebat, nu mi-am pus problema ca ar putea sa fie asta. Am ramas cu o anemie pronuntata. De nenumarate ori am amenintat ca plec de acasa, ca ne despartim – uneori am si facut-o chiar.

Deci am avut un comportament nu iesit din comun, dar tulburat, sau cum sa-i zic, am avut tulburari de comportament grave. si acum imi dau seama ca una din cauzele majore ar putea fi avorturile pe care le-am facut.

Rep.:

Din nou d-na Maria Alecsei.

D-na Maria Alecsei, consilier in cadrul Fundatiei “Estera”:

De multe ori sunt impresionate cand le aratam cum arata copilul lor, chiar la 21 de zile, cand inima copilului incepe sa bata.

Foarte multe cliente sunt impresionate de acest lucru, pentruca chiar in urma experientei a una sau doua sau trei sarcini, lipsa de informatie – au stiut doar ca au o sarcina, dar n-au stiut modul in care acest copil se dezvolta.

si dupa aceea, la varsta de 7-8 saptamani, cand le prezint si mulajele cu care noi lucram, si pliantele unde pot sa le arat poze cu acesti bebelusi, copilul este complet format. De la aceasta varsta, copilul lor doar creste si multe cliente nu cunosc acest lucru si nu stiu cum se dezvolta copilul in primele luni de sarcina.

Din pacate si-n unele locuri din spitalele noastre si clinicile noastre, femeile inainte de a fi programate pentru un avort, nu sunt informate, nu sunt consiliate despre ceea ce este in interiorul lor. Ca acest copil este deja o fiinta vie.

Noi consideram ca imediat dupa conceptie, este deja o fiinta vie, pe care Dumnezeu pune valoare, si este o fiinta umana din punct de vedere biologic.

Copilul are, deja din pantecele mamei, toate drepturile alocate si din pacate exista foarte putini care lupta pentru drepturile acestui copil nevinovat.

Rep.:

Sa patrundem din nou in universul acestui copil nevinovat, impreuna cu d-na Prof. Dr. Anca Munteanu, de la catedra de Psihologie a Universitatii de Vest.

Prof. Dr. Anca Munteanu, psiholog, Universitatea de Vest din Timisoara:

În viata intrauterina copilul are o mare receptivitate fata de muzica, el aude, aude foarte bine, si are chiar – o sa va surprinda probabil – preferinte muzicale.

Se pare ca – si indraznesc sa spun – are un gust destul de rafinat, poate multi adulti ar trebui sa se rusineze pentru asta, si anume prefera muzica preclasica si-n general muzica serena, dulce, nu iubeste deloc muzica zgomotoasa; rock-ul si alte stiluri moderne sunt pur si simplu agresionante pentru el.

in plus, iubeste – sigur – din muzica simfonica toate aceste parti dulci, serene, in schimb muzica zgomotoasa, chiar si partea dramatica din muzica simfonica ii creeaza o agresivitate la care ricoseaza prompt si violent.

Rep.:

La Mitropolia Banatului stam de vorba cu d-l Robert Lazu, redactor-sef al revistei Mitropoliei.

Robert Lazu, redactor-sef al revistei Mitropoliei Banatului:

În momentul cand viata de cuplu este traita in interese pur individualiste, de propasire pe valori materialiste, credinta nu stim cum mai poate subzista acolo.

Din acest motiv punem la indoiala acea cifra cu 87 % de crestini ortodocsi – cum pot fi 87 % de crestini ortodocsi intr-o tara in care se fac peste 1.000.000 de avorturi pe an?

Cei care fac avorturi, daca am sta sa facem un calcul elementar, cu siguranta ca mai mult de 30-40 % din persoanele de acolo sunt crestini ortodocsi. Ce fel de crestini ortodocsi? Nici nu poate fi vorba de asa ceva in cazul unui asemenea pacat.

Nu vrem sa punem in carca imediat femeilor si celor participanti – pruncuciderea, la modul cel mai dur, cel mai vehement. Trebuie sa ne gandim foarte mult si la lipsa educatiei, a mijloacelor de informare, a unei culturi adecvate, care ar trebui propovaduita inclusiv din amvon.

Preotii ar avea datoria sfanta, efectiv, ca sa duca o campanie foarte serioasa, bine gandita, si in termeni cat se poate de civilizati si la nivelul educatiei moderne, dar fermi, cu privire la atitudinea tinerelor femei fata de viitorul propriilor lor copii, pe de-o parte, si pe de alta parte la atitudinea medicilor si a intregului corp medical fata de realitatea avortului.

Nu vrem sa eliminam responsabilitatea barbatilor, care de multe ori au un rol negativ nefast, ingrozitor in aceasta chestiune, ca si a mamelor – a mamelor femeilor care ajung sa avorteze; cunoastem din experienta personala situatii in care mame tinere au fost indemnate de propriile lor mame mai varstnice sa avorteze.

Sau reactii de genul: “Cum sa-ti lasi copilul, da’ cu ce-l cresti?” si asa mai departe, si-n care femeia, fata, este pusa la grea incercare de propria familie.

Deci toate aceste persoane ar trebui responsabilizate, ori aici Bisericii trebuie sa-i revina un rol foarte important, si ne temem ca s-a facut inca mult prea putin in directia asta – ar trebui facut mai mult.

Doamna I.S.:

Mi-e dor de el, nu stiu ce era, daca era fetita sau baiat…

………………………………………………………….

A fost cumplit… chiar daca ma simt iertata si eliberata de cosmarul asta,

imaginea asta n-am sa pot sa o uit niciodata.

Nu mi-a venit sa cred ca este adevarat ceea ce vad – ERA CU COPIL.

Un copil cu tot ceea ce avea nevoie:

maini,

picioruse,

cap,

ochi,

nas,

gura,

totul era acolo,…

si… in balansul lui, cum era atarnat de ombilic, cu capul in jos si mainile si le-a ridicat totusi, deci fiind cu capul in jos a…a putut sa-si duca mainile la ochisori,

ca si cand ar fi plans,

ca si cand ar fi vrut sa-si stearga lacrimile

sau sa-si acopere ochii,

sa nu vada ce-l asteapta …

Sentimentul meu atunci a fost ca-mi vine sa-l iau in mainile mele, sa-l…sa-l pun la loc si sa…sa las sa continue viata,…

…………………………………………………………

…ma gandesc la copiii mei cu durere si ma intreb oare ei daca ne-am intalni acum, ce mi-ar spune, oare ar putea sa ma ierte pentru ceea ce am facut – pentru faptul ca

pe unul l-am lasat sa cada in scoica de la WC si sa mearga pe canalul ala, in mizeria aia, nu stiu,

pe celalalt l-am lasat sa-l macelareasca doctorul, sa-l taie in bucati si sa-l scoata afara, iar

pe celalalt sa-l aspire

cat de cumplit, cat de dureros a fost pentru ei lucrul asta…si sufleteste faptul ca au fost despartiti de mama lor intr-un…intr-un mod atat de barbar, si durerea fizica pe care au simtit-o… desi m-am iertat pe mine si stiu ca Dumnezeu m-a iertat, NU pot sa uit ce dureri am pricinuit…

…iar de numele lor la fel, nu pot sa vorbesc – si asta mi-e greu.

Daca as putea macar sa le pun niste nume,

sa ma gandesc la ei ca la niste… ca la cineva…oricum ma gandesc la ei ca la niste fiinte, dar, asa cum spun acum

Tomy, Iulia, Maia si David,

as vrea sa le spun si lor cumva

si sa ma rog pentru ei,

dar nu pot…

…………………………………………………………….

Ce-i cu copiii mei nenascuti, unde sunt?…

Ce-i cu copiii mei nenascuti, unde sunt?…

Ce-i cu copiii mei nenascuti, unde sunt?…

……………………………………………………………

Rep.:

D-l Prof. Dr. Iosif  ton, pastor baptist, doctor in teologie al Universitatii Oxford din Anglia, incheie aceasta parte a documentarului intitulat “Ce nume i-ai da copilului tau nenascut?”.

Mai intai cateva versete din Psalmul 139.

Prof. Dr. Iosif  ton, pastor baptist, doctor in teologie al Universitatii Oxford din Anglia:

“Doamne, Tu ma cercetezi de aproape si ma cunosti,

stii cand stau jos si cand ma scol,

si de departe imi patrunzi gandul.

stii cand umblu si cand ma culc,

si cunosti toate caile mele.

Caci nu-mi ajunge cuvantul pe limba, si Tu, Doamne, il si cunosti in totul.

Tu ma inconjori pe dinapoi si pe dinainte,

si-ti pui mana peste mine.

O stiinta atat de minunata este mai pe sus de puterile mele:

este prea inalta ca s-o pot prinde.”

s-apoi, psalmistul trece sa ne descrie modul in care Dumnezeu il creeaza, il formeaza pe fiecare om:

“Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele:

Te laud ca sunt o faptura asa de minunata.

Minunate sunt lucrarile Tale,

si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

Trupul meu nu era ascuns de Tine,

cand am fost facut intr-un loc tainic,

tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului.

Cand nu eram decat un plod fara chip,

ochii Tai ma vedeau;

si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite,

mai inainte de a fi fost vreuna din ele.

Cat de nepatrunse mi se par gandurile Tale, Dumnezeule,

si cat de mare este numarul lor!”

Asadar, cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca Dumnezeu participa direct la creearea fiecarei noi fiinte umane, si asta o face din momentul conceptiei. De atunci omul acela este facut de Dumnezeu si destinat de Dumnezeu.

Ma indrept insa acum cu toata dragostea si din partea lui Dumnezeu, catre femeile care au avut nefericitul gand si au facut un avort. Nu vreau sa ramana condamnate, nu vreau sa ramana urmarite de cuvintele pe care le-am spus, ci dimpotriva.

Vreau sa va aduc un cuvant de mantuire, un cuvant de anunt al vestii bune –

ca mai este salvare,

mai este redresare,

mai este speranta,

mai este viata si dupa avort.

Iata cum: in Evanghelia dupa Ioan, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu intrupat ne spune ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, adica pe fiecare om, incat l-a dat pe singurul lui Fiu sa moara in locul nostru, pentruca orice om sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica, daca crede in Domnul Isus.

stiu ca sunt femei care acum sunt bantuite de remuscari groaznice, sunt bantuite de imaginea copiilor pe care i-au ucis, sunt tulburate de gandul acesta si urmarite de gandul acesta.

Vreau sa va spun ca Domnul Isus Cristos a murit si pentru pacatul acesta, pentruca El a murit pentru toate pacatele. si ni se garanteaza in Noul Testament, in Sfanta Scriptura, ca sangele Domnului Isus ne curateste de orice pacat, sangele Domnului Isus spala si pacatul avortului.

Pentruca esti incarcata de vina, pentruca esti tulburata de ceea ce ai facut,

asculta acum vocea lui Dumnezeu care-ti spune: “Atat de mult te iubesc incat pentru pacatul tau l-am dat sa moara pe Fiul Meu. Pe crucea aceea Fiul Meu a purtat si pacatul avortului tau.

Acum, Eu te chem sa vii inapoi la Mine. Poti sa vii la Mine daca tu te uiti la Domnul Isus, la Fiul Meu, si spui:

“Doamne Isuse Cristoase,

eu am pacatuit,

eu am ucis,

eu am facut un avort,

dar Doamne Isuse Tu ai murit cu pacatul meu pe cruce.

Cred, cred ca esti Fiul lui Dumnezeu, cred ca ai murit pe crucea aceea incarcat cu toate pacatele mele. Cred ca ai inviat si cred ca acum Tu esti la inima mea si Tu acum bati la inima mea. Doamne Isuse, vreau sa vii in inima mea, spala-ma de pacatul meu, aplica sangele Tau peste toata viata mea si te rog sa vii Tu in fiinta mea si acum sa traiesti Tu in fiinta mea, ca sa fii Domnul meu si Mantuitorul meu. Doamne Isuse, vreau sa traiesc cu Tine si sa traiesc pentru Dumnezeu. iti multumesc ca Tu nu ma respingi. iti multumesc ca-n Tine am iertare, pentruca Tu ai murit pentru pacatele mele.”

Asculta femeie!

Daca te-ai rugat rugaciunea aceasta, daca ti-ai deschis inima pentru Domnul Isus Cristos, El zice: “Daca mi-aude cineva glasul si deschide, voi intra la el”.

Domnul Isus a intrat in inima ta. Acum tine-te de Domnul Isus, crede-L pe Domnul Isus, ia Biblia si citeste din Evanghelii, ca sa vezi mai pe larg ce a facut Domnul Isus pentru tine. Du-te la o biserica unde se predica Evanghelia si cauta sa intelegi mai de aproape lucrul acesta minunat: – ca fiecare dintre noi putem sa-L primim pe Domnul Isus in viata noastra ca Mantuitor al nostru. si din clipa aceea ne-am unit cu El, ne-am cununat cu El, din clipa aceea traim in unire cu Domnul Isus.

sI  TOT  TRECUTUL  TaU  E  SPaLAT.

El nu mai este amintit.

El este dus,

el este sters,

tu ai devenit o fiinta noua,

tu incepi o viata noua cu Dumnezeu,

vina ta este absolvita,

vina ta este stearsa, este ispasita.

Pacatul tau s-a dus si tu esti ca un copil nou-nascut, tu de acum incepi sa traiesti cu Dumnezeu si pentru Dumnezeu.

PENTRU  FIECARE  FEMEIE  ESTE  ACEST  NOU  ÎNCEPUT,  PENTRU  FIECARE  FEMEIE  CARE  A  PACATUIT.

Realizator si reporter: Ioan Ciobota

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

4 Comments

  1. Este o tragedie ceea ce se intampla in zilele noastre, cand mama cu copilul, doi pacienti se duc la spital sanatosi, mama se intoarce acasa bolnava, iar copilul ramane la spital fiind omorat. Dumnezeu este cel care ne-a creat, suntem facuti dupa chipul si asemanarea Domnului, omul nu poate dispune nici de viata sa nici de-a altuia. Dumnezeu este autorul vietii , noi suntem chemati sa spunem Nu avortului si Da vietii.Mamele noastre ne-au dat sansa sa traim ,la randul nostru si noi suntem datori sa protejam viata copiiilor nostri.
    Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Baptista Sfanta Treime din Deva.

  2. Viata copiiilor nostrii trebuie aparata, trebuie protejata, trebuie pazita cu sfintenie, orie Avort inseamna crima impotriva umanitatii, orice avort inseamna blasfemie la adresa lui Dumnezeu, o lupta demonica impotriva lui Dumnezeu, si cu darul Vietii pe care El ni-l da. Avortu este un act de violenta impotriva copiiilor nostrii. Avortul este uciderea copilului tau, el are dreptul ca si tine, la Viata si la Dragoste. Asuma-ti responsabilitatea. Apara Viata copilului tau si roagate Domnului, pentru mantuirea lui.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze.
    Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Crestina Baptista Sfanta Treime din Deva.

  3. Avortul este crima si cei care cred ca au scapat de legea pamanteasca (Isaia 10.1), trebuie sa stie ca nu o sa scape de pedeapsa Domnului.Nimeni nu trebuie sa aibe aceasta povara a varsarii de sange nevinovat, a uciderii.PS.94.20.Personal lupt cu ajutorul Domnului impotriva avortului.Dumnezeu ma binecuvantat cu o sotie credincioasa si cu trei copii minunati ,doi dintre ei fiind adoptati cu drepturi depline.Nu le cunosc parintii pentru ca i-au parasit,dar Il cunosc pe cel ce da o familie celor parasiti ps.68.6.Sunem o familie fericita pentru ca Domnul Isus este Domnul nostru.Dumnezeu sa va binecuvinteze
    Florin Bolosin-membru in Biserica Baptista Sfanta Treime-Deva.

  4. Omul a fost creat de Dumnezeu ca o persoana libera si responsabila. Notiunea de libertate nu are sens si continut daca nu exista posibilitatea alegerii. Prin urmare Dumnezeu a dat omului posibilitatea sa aleaga în a asculta de El si a stapâni pamântul sub autoritatea lui Dumnezeu, sau sa iasa din aceasta ascultare si de sub aceasta autoritate. Omul a ales varianta neascultarii de Dumnezeu si sa-si fie propriul dumnezeu. Aceasta a adus ruina.
    Pentru a face viata posibila si frumoasa Dumnezeu a dat pe Domnul Vietii pe ISUS CRISTOS fiul Lui pentru, a restaura omul cazut in pacat in neascultare fata de Creatorul sau.
    Avortul inseamna a ne ucide propiul copil, este un pacat mare, doar Domnul Isus ne mai poate ierta de vina sangelui varsat.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze.
    Florin Bolosin -membru in Biserica Crestina Baptista Sfanta Treime din Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button