BisericaStudii/Cercetari

Studiu: Americanii continuă să reducă darea către biserici

Economia continuă să aibă impact asupra americanilor privind darea către biserici şi organizaţii nonprofit, un recent studiu al Barna Group arătând că o treime din cei intervievaţi au redus suma pe care o ofereau bisericilor în ultimele trei luni, raportează Baptist Press Culture Digest.

“Comportamentul caritabil considerabil al americanilor rămâne intact, însă fiecare an pare să aducă noi poveri economice donatorilor”, a afirmat David Kinnaman, preşedinte al Barna. “Donatorii bisericilor au rămas mai consecvenţi în darea lor decât acei care donau organizaţiilor nonprofit.”

“Totuşi, donatorii bisericilor arată o creştere a oboselii. Ne aşteptăm ca în următoarele şase luni să fie continuată precauţia pentru donatorii de toate categoriile”, a precizat Kinnaman. “Pentru liderii religioşi şi profesioniştii de colectare de fonduri, acest lucru înseamnă planificarea pe nivele modeste şi campanii de capital, şi nevoia pentru comunicare clară, convingătoare şi coerentă cu donatorii.”

Barna a dezvăluit, conform unui studiu realizat în 28 iunie:

– Cu trecerea fiecărui an, economia continuă să împovăreze un număr tot mai mare de gospodării, o treime din cei 1000 de adulţi intervievaţi spunând că au fost afectaţi într-un mod major.

-Jumătate din adulţii intervievaţi au susţinut că se aşteaptă la o redresare economică să aibă loc în trei sau mai mulţi ani, sau economia niciodată nu va reveni la statutul său pre-2009.

– 41% din adulţi au declarat că au redus darea către organizaţiile nonprofit în ultimele trei luni, ca urmare a crizei economice.

– 11% din americanii intervievaţi au susţinut că au renunţat complet la darea către biserici în ultimele luni. În toamna anului 2008, doar 4% au redus complet darea către biserici.

– protestanţii practicanţi au fost cei mai puţin predispuşi la a reduce darea către biserici, dar au fost cei mai mai predispuşi la a dărui mai puţin organizaţiilor nonguvernamentale, din cauza economiei.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

One Comment

  1. Aceasta masura ar trebui aplicata si la noi in tara, poate am avea mai multi bani pentru saracii muncitori care nu au nici dupa ce bea apa in timp ce preotii se plimba in masini luxoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button