DevotionaleEditoriale

Testul de Familiaritate

Dezastrele naturale au însotit viata omului pe pamant ca o aducere aminte din partea cerului ca indelunga rabdare a lui Dumnezeu are si ea o limita, ca omul este responsabil sa-si construiasca drumurile vietii în perimetrul moral trasat de Dumnezeu, si ca neascultarea incapatanata aduce dupa sine, uneori, masuri disciplinare exemplare. Noe si Lot sunt doua personaje care au supravietuit unor astfel de pedepse generale unice.
Printre elementele care au supravietuit cataclismelor s-au gasit o valiza, cu marca Shopping Center Sodoma, care apartinuse lui Lot si fragmente din biblioteca pe care Noe a avut-o în corabie. Va rugam sa cititi cu atentie piesele inventariate din valiza lui Lot si biblioteca lui Noe si sa verificati care din subiectele sau cuvintele citite va sunt familiare si care va sunt straine. Acordati un punct pentru fiecare cuvânt care la simpla citire va comunica ceva sau stiti despre cine este vorba sau, în cazul referintelor biblice, stiti ideea centrala din textul vizat. Iata o parte din subiectele aflate pe lista de inventariere din valiza lui Lot:

L`Oreal, Versace, Rauzan, Cosmopolitan, Eminem, Puma, Di Caprio, Sagetator, Swatch, Evanesence, Cool Girl, House party, Lord of the Rings, Avon, Pink, Rai de …, Levi`s, Outkast, Spider man, 4×4, No Doubt, Brad Pitt, DJ Bobo, Hot Style, Orange, B.U.G., Dolomite, David Beckham, Chat Room, Justin Timberlake, ABS, FHM, piercing, Denim, Chelsea, Avantaje, Gay, Ferrari, Atomic, It`s my life, Alix Avien, Ikebana, Patrol, Goran Bregovici, iarba, ” Money, money, money”.

Iata o parte din subiectele aflate pe lista de inventariere din biblioteca lui Noe:

David Livingstone, Psalmul 1, Traian Dorz, Iosua 1:8, Dwight L. Moody, Ioan 14:6, Oswald Chambers, Romani 12:1-2, James Dobson, Psalmul 119, C.S. Lewis, 1 Corinteni 13:1, Billy Graham, Psalmul 91, Richard Wurmbrand, 2 Timotei 3:16-18, John Stott, Matei 6:33, Michael W. Smith, F.A. 4:12, John Wycliffe, 2 Cronici 7:14, Charles Swindoll, 1 Ioan 1:9, John Wesley, Evrei 12:1-2, Dumitru Cornilescu, Apoc. 22:12, Hudson Taylor, Filipeni 4:6-7, Costache Ioanid, Iacov 4:4, Iosif Ton, Psalmul 23, Daniel 1:8, John MacArthur, Marcu 16:16, Nicolae Moldoveanu, 2 Corinteni 3:18, DC Talk, Ioan 3:3, Levitic, Galateni 5:22-23.

Comparati suma de puncte adunate separat la cele doua liste de inventariere si raspundeti la întrebarea: unde am mai multe subiecte care îmi sunt mai familiare? Au fost asezate împreuna elemente care tin de caile Domnului si de caile lumii… Care îti sunt mai familiare si care îti sunt straine?

Nu cumva esti mai familiar cu lucrurile din lume, ca si Lot, si mai strain de caile Domnului?  Daca este asa, a venit vremea sa te faci prieten cu Noe.

Gili Indrie, Timisoara

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button