ExterneRugaciuneStiri

Un an de noi speraţe pentru Nepal

11266504_10153298619887812_4471366971484980323_nNEPAL-ul a fost lovit de o serie de evenimente nefericite în anul 2015, dar anul nou aduce noi speranţe fostului regat indian, după cum raportează Serviciul Ştirilor Misionare.

Pe 25 Aprilie 2015, un cutremur a cauzat 8000 de morţi şi pagube de milioane de dolari. În urmă au rămas copii orfani şi părinţi fără copii. Sate întregi şi-au văzut casele şi afacerile spulberate. Pentru că acest cutremur dezastuos a avut loc chiar înaintea sezonului musonic nepalez, mii de oameni au rămas fără locuinţe, şi nereuşind să îşi reconstruiască casele înaintea venirii iernii. Ei au cerut sprijinul organizaţiilor precum Răspunsul Global Baptist (BGR).

Conducătorul BGR Jeff Palmer, a intervenit pentru ca oamenii să aibă un acoperiş în timpul sezonului ploios: “Anul trecut împreună cu guvernul, guvernul local şi cu locuitorii creştini, am întins multe adăposturi temporare, cȃteva mii de astfel de adăposturi subţiri de tip Quonset-hut. Acestea au fost de folos dar ştiam că erau doar temporare.”

Între timp, Nepalul a fost declarată naţiune seculara (laică) şi a format o nouă constituţie permanentă. Acest lucru a adus noi argumente şi proteste mai ales din partea Indiei şi a populaţiei Madhesi.

Prin aceste proteste s-a format o blocadă la graniţa dintre India şi Nepal, una dintre cele mai importante rute-sursă prin care veneau ajutoarele pentru Nepal.

Medicamentele, benzina, gaz pentru gătit şi incălzire au devenit astfel imposibil de primit, astfel poporul nepalez suferind şi mai multe pierderi.

1896755_10153284868762812_2369299805049844842_nDupă cum anunţă Time News, aceste proteste au rezultat cu peste 50 de morti. Palmer declară că oamenii suferă din cauza lipsei de ajutoare şi a lipsei locuinţelor. “Nepalezii spun că au avut parte de mai multe dezastre: cutremurul iar apoi embargoul împotriva lor.” Efectele dezastrelor nu au afectat doar oraşele mari cum este Kathmandu, dar şi sate mai mici din regiune, pentru că oamenii nu au putut să aibă acces cu uşurinţă la transportul ajutoarelor.

O întoarcere a lucrurilor în 2016

Cu Anul Nou apar noi speranţe şi noi rezolvări. În sfȃrşit, după 4 luni, blocada embargoului se pare că se termină şi ajutoarele pot ajunge iarăşi în Nepal. Iar reconstrucţia caselor este şi ea în desfăşurare, mai ales în regiunile unde dezastrele cutremurului sunt mai ample.

În această iarnă, BGR (Răspunsul Global Baptist), doreşte să contruiască 500 de case, dar şi să cureţe dărămăturile urmării cutremurului.

Înainte poporul nepalez era reticent faţă de Cuvantul lui Dumnezeu, dar după necazurile de anul trecut, Palmer spune ca inimile şi minţile oamenilor s-au deschis şi sunt foarte receptivi pentru auzirea adevărului, povestirilor şi promisiunilor biblice. Există mari nevoi de împlinit, iar noi dorim să reuşim să le împlinim prin harul lui Dumnezeu.

Noi îi ajutăm însă pe oameni şi prin auzirea adevărului Evangheliei.

Această iarnă ajutati BGR (Răspunsul Global Baptist) să răspȃndească Evanghelia prin donare de fonduri pentru case permanente, paturi, calorifere şi alte ajutoare necesare.

Rugaţi-vă pentru:

  • Îndrăzneala pentru răspȃndirea mesajul lui Christos;
  • Provizii;
  • Pentru ca aceste comunităţi să asculte şi să accepte Evanghelia.

Tradus şi adaptat de Marika Flesch, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button