BisericaRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Tibet

Tibetul este o regiune autonomă cu care China are cele mai multe conflicte. Creştinii din această ţară se află între opresiunile generate de budiştii tradiţionali şi cele provocate de regimul comunist. În această regiune sunt aproape 1.000 de creştini evanghelici şi aproximativ 2.000 de catolici, în mijlocul acelor aproape 5 milioane de tibetani. Deşi Biblia a fost tradusă în versiune tibetană încă din 1948, foarte puţini tibetani au beneficiat de această oportunitate, fiindcă majoritatea acestora nu ştiu să citească.

În 2008, pastorul Zhang Zhongxin a fost condamnat de autorităţi la doi ani de reeducare prin muncă, pentru crima de a fi predicat Evanghelia, iar grupurile budiste militante din Tibet, generează atacuri repetate împotriva locuinţelor creştinilor şi a locurilor în care aceştia se adună. O mare încercare pentru creştinii din Tibet a fost însă cutremurul din 12 mai 2008, în care au murit 69.130 de tibetani, iar 17.824 au fost daţi dispăruţi. Mulţi dintre cei ce şi-au pierdut casele locuiesc şi în prezent în munţi, la o altitudine de peste 2.800 de metri, în colibe improvizate.

Rugați-vӑ pentru:

  • creştinii evanghelici din Tibet;
  • un mai mare interes pentru citirea Bibliei;
  • creştinii afectaţi de cutremurul din Tibet.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button