ArticoleMeditatii

Meditaţie, 22 decembrie 2015

„Pentru că, deşi de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi din nou nevoie ca cineva să vă înveţe care sunt elementele începutului cuvintelor lui Dumnezeu şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte şi nu de hrană tare. Pentru că oricine foloseşte lapte este fără experienţă în cuvântul dreptăţii, pentru că este prunc.” Evrei 5.12,13

meditatiePruncii tânjesc după lapte şi cresc văzând cu ochii hrănindu-se doar cu lapte. Vine însă un timp când încep să mănânce hrană solidă, din ce în ce mai variată. Acest lucru este normal şi sănătos. De fapt, dacă ar continua să se hrănească doar cu lapte, starea lor fizică s-ar deteriora şi ar fi expuşi multor pericole. Nu este acesta cazul multor creştini, din punct de vedere spiritual?

Evreii creştini au fost atenţionaţi că aşa stăteau lucrurile cu ei – nu puteau mânca „hrană tare“. De ce? Trecuseră mai mult de treizeci de ani de când Hristos murise şi Se înălţase la cer. Mulţi dintre ei fuseseră mântuiţi încă de pe atunci (Fapte 6.7), însă continuau să fie ataşaţi de umbrele iudaismului: de templu, de jertfe şi de ritualuri. Dumnezeu fusese foarte răbdător cu ei, datorită legăturilor istorice şi culturale pe care le aveau cu aceste lucruri. Însă acum ei trebuiau să se separe de ele, ieşind „afară din tabără“ (Evrei 13.13). Religia şi tradiţia religioasă pot fi piedici importante în calea progresului spiritual.

Există o altă piedică în calea înţelegerii gândului lui Dumnezeu, aşa cum ne este el revelat în Cuvânt, iar aceasta este purtarea carnală. Corintenii sunt un exemplu clar cu privire la acest aspect. Pavel le-a spus: „V-am dat lapte să beţi, nu hrană tare, pentru că încă n-o puteaţi primi, şi încă nici acum nu puteţi, pentru că tot carnali sunteţi“ (1 Corinteni 2,3). Stilul lor de viaţă carnal, şi chiar păcătos, le împiedicase creşterea spirituală. A fi la stadiul de prunc atunci când ar trebui să fii matur este rezultatul fie al încrederii în tradiţia religioasă, fie al unei purtări carnale.

, GBV Romania
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button