PersecutiiStudii/Cercetari

Iran: Minorităţile religioase au petrecut 3776 luni de închisoare în 2011

Sistemul judiciar al Republicii Islamice Iran a condamnat 597 cetăţeni iranieni la un total de 302 ani de privare a drepturilor sociale. Prin urmare, minorităţile  religioase iraniene au fost condamnate la un total de 3776 luni de închisoare, raportează Mohabat News.

Potrivit Mohabat News, într-un raport sumar, statisticile şi Secţiunea de Publicare a Drepturilor Omului din Iran a analizat situaţia drepturilor  omului din 2011, aşa cum se reflectă în următoarele  statistici. Raportul spune: “Bineînţeles, multe obstacole sunt în calea furnizării unor asemenea rapoarte, pentru că Republica Islamică Iran nu permite activiştilor drepturilor omului şi apărătorilor să facă o astfel de muncă, adunând rapoarte despre încălcarea drepturilor omului.  Se interzice libera circulaţie a informaţiei şi nu se recunosc asemenea rapoarte. Ca rezultat, asemenea organizaţii nu pot să investigheze decât o mică parte din încălcarea drepturilor omului din străinătate şi să pregătească rapoarte bazate pe informaţiile avute.”

Iran şi-a intensificat presiunea asupra minorităţilor religioase

Potrivit raportului sumar, un total de 2751 rapoarte de cazuri au fost adunate în 2011 şi s-au reflectat 1.120.077 de încălcări ale articolelor din Convenţia Drepturilor Omului, pe care Iran s-a angajat să o respecte. Raportul, de asemenea, spune că 498 de oameni au fost executaţi în 2011 în diferite provincii. Judecătoria iraniană a condamnat 597 de oameni acuzaţi la o pedeapsă mai mare de 302 ani privare de drepturile sociale.

Minorităţile religioase

O secţiune a acestui raport s-a focalizat pe  minorităţile religioase. Un total de 214 cazuri au fost înregistrate de secţiunea statistici. Aceste rapoarte indică realitatea că în anul precedent 378 cetăţeni au fost arestaţi, în 9 ocazii minorităţile religioase fiind împiedicate să îşi conducă serviciile religioase.  Au existat 4 exemple cu bătaie, 13 cazuri de distrugere sau închidere a proprietăţilor minorităţilor religioase, 30 cazuri de daună în privinţa securităţii forţei de muncă, 3 ocazii în care minorităţile au fost împiedicate să-şi îngroape morţii. În 18 cazuri minorităţile religioase au fost, de asemenea, oprite să conducă activităţi financiare, iar în 106 exemple ei au fost somaţi de securitate sau entităţi judecătoreşti. Prin urmare, alte 186 cazuri de încălcări ale drepturilor omului s-au raportat în rândul minorităţilor religioase.

Aproximativ 116 minorităţi religioase au fost condamnate la un total de 3572 luni de închisoare, 204 luni de sentinţă suspendată, 25 milioane riali (2500 dolari) de amenzi, 250 bătăi şi 1716 luni de privare a drepturilor sociale.

Sumarul raport dezvăluie doar o mică fracţie din încălcările drepturilor omului împotriva minorităţilor religioase dinIran. Acest capitol arată că raportul reflectează numai 3% din erorile statisticilor. Veştile de la agenţiile de ştiri, autorităţile oficiale ale regimului şi NGO au fost citate, de asemenea, au fost utilizate surse la compilarea raportului.

© Știri Creștine

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button