Articole

Salvat cu o funie

În după-amiaza zilei de 19 iulie 1960, Philip Reeves lucra în cabina unui elevator de cereale, înaltă de peste 30 m, când a fost trântit de două explozii teribile, care au făcut ţăndări elevatorul şi au cutremurat regiunea ca un cutremur.

În curând, cabina a devenit un coş tumultos, prin ferestrele ei ieşind foc şi fum. Philip Reeves şi-a făcut drum spre o fereastră din tavan. Aplecându-se în afară cât mai mult, el a strigat către mulţimea adunată de jos: „Ajutaţi-mă! Vă rog, ajutaţi-mă!”

Cineva a desfăcut cablul de comandă electronică de la platforma de foc şi i-a strigat: „Agaţă-te! Dumnezeu ne va arăta cum să te salvăm. Nu-ţi pierde nădejdea! Te vom ajuta!”

Între timp, se făcea un efort uriaş pentru salvarea lui Philip. Un avion mai mic a zburat pe deasupra şi a aruncat o funie, dar aceasta pur şi simplu se balansa în aerul cald care se înălţa de la foc. După aceea, un elicopter al Forţelor Aeriene a făcut o încercare de a ajunge la el, dar una dintre paletele rotorului s-a rupt. A fost chemat un alt elicopter. Dar pentru tânărul Reeves nu mai rămăsese prea mult timp. El s-a prăbuşit peste tocul ferestrei cu capul înspre spectatorii îngroziţi de jos.

Un bărbat a coborât legat în chingi dintr-un al doilea elicopter. El a ajuns la tânărul, acum inconştient, şi a tras încet şi în siguranţă corpul lui băşicat de arsuri. Operatorul ridicătorului a înfăşurat cablul şi Philip se afla acum în drum spre spital.

Fiecare om de la Adam şi până astăzi, ca şi Philip Reeves, a fost prins în capcană şi condamnat să moară. Noi toţi am păcătuit, iar „plata păcatului este moartea” (Rom. 6,23). Noi nu aveam nădejde. Se părea că întreg neamul omenesc trebuia să piară, că nu mai exista nicio cale de scăpare pentru o lume pierdută.

Apoi, din cer a fost lăsată în jos o funie de salvare pentru noi. Era o funie a iubirii şi a purtării de grijă. Isus Hristos a părăsit siguranţa locului Său din cer ca să vină jos pe această planetă care piere. El a riscat totul pentru ca noi să putem fi salvaţi.

Astăzi, funia este aici. Poţi să ajungi şi tu la ea. Nu mai aştepta. Timpul este scurt. Apucă funia aceasta astăzi, spre a fi salvat. Există nădejde pentru toţi cei care cheamă Numele lui Isus.

Sursa: Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button