Editoriale

Scutul și războinicul nostru

Una dintre reprezentările primare ale lui Dumnezeu în Vechiul Testament este înfățișarea Lui ca a unui războinic. De-a lungul întregii Scripturi, Dumnezeu luptă mereu pentru poporul Său, sau stă alături de el în mijlocul dificultăților, protejându-și poporul de orice rău.

Scriptura ne spune că Dumnezeu nu stă deoparte fără să facă nimic privind cum copiii Săi luptă singuri. El este un Războinic care nu doar că luptă alături de ei, dar Își protejează în mod continuu poporul Său.

Acesta este motivul pentru care autorul Psalmului 3 Îl numește pe Dumnezeu un Scut care îl înconjoară. Dumnezeu nu este distant – El este prezent și activ în viețile noastre. Chiar dacă ne confruntăm cu durere și suferință, putem merge la Dumnezeu pentru ajutor și pentru siguranță. El știe cum să ne protejeze și să lupte pentru noi.

Autorul acestui psalm spune, de asemenea, că Dumnezeu este Cel care ne înalță capul în mijlocul dificultăților. Poate fi ușor să ne descurajăm sau să obosim în mijlocul vremurilor grele. Dar, în mijlocul acestor momente, Dumnezeu ne sprijină.

Când venim la Dumnezeu ca scut al nostru, El nu doar că ne protejează, dar ne dă și speranță și pace. El restaurează părțile din noi care sunt obosite și epuizate. Dumnezeu ne dă un motiv să continuăm să luptăm și să avem speranță.

Dacă te afli într-un anotimp în care ți-ai pierdut speranța, sau ești descurajat și obosit, petrece câteva clipe rugându-te lui Dumnezeu chiar acum. Cere-I să fie Scutul tău în această perioadă dificilă. Roagă-te ca El să-ți redea bucuria și speranța, astfel încât să poți ridica capul sus și să continui să-L urmezi.

sursa: yourversion (Bible)

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button