Editoriale

E timpul pentru noi decizii de început de an

noi deciziiLuarea de noi decizii pentru noul an (această practică) este de acum 3000 de ani, de la babiloninenii antici.  Este doar ceva legat de începutul unui nou an care ne face să ne simţim învioraţi pentru un nou start şi un nou început.

În realitate nu este nicio diferenţă între 31 decembrie şi 1 ianuarie. Nimic mistic nu se întâmplă la miezul nopţii de 31 decembrie. Biblia nu vorbeşte împotriva deciziillor luate pentru un an nou. Totuşi, dacă un creştin decide să facă o nouă hotărâre pentru un nou an, ce fel de hotărâre ar trebui ea sau el să facă?

Hotărârile obişnuite pentru un nou an

Hotărârile obişnuite pentru un început de an sunt angajamente precum renunţarea la fumat, la băuturi alcoolice, administrarea sau gestionarea mai înţeleaptă a banilor şi petrecerea unui timp mai îndelungat cu familia. Pe departe cea mai comună hotărâre de început de an este pierderea în greutate combinată cu exerciţii mai multe şi un regim mai sănătoas. Acestea sunt scopuri bune de fixat.

În orice caz, 1 Timotei 4:8 ne învaţă să continuăm să exersăm în perspectivă: “Căci deprinderea trupească este de puţin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privinţă, întrucât ea are făgăduinţa vietii de acum şi a celei viitoare.” Vasta majoritate a deciziilor pentru Anul Nou, chiar în preajma Crăciunului, sunt legate de lucrurile fizice. Nu aşa ar trebui să fie.

Ai motivaţia corespunzătoare?

Mulţi creştini iau decizia să se roage mai mult, să citească din Biblie în fiecare zi şi să meargă mai regulat la biserică. Acestea sunt scopuri fantastice. Oricum, aceste decizii luate la începutul anului cad la fel de repede ca deciziile care nu sunt legate de viaţa spirituală, deoarece nu este putere în noua hotărâre.  Să te porneşti şi să te opreşti dintr-o activitate oarecare nu are valoare decât dacă ai o motivaţie potrivită pentru a te începe şi a te opri din acea activitate.

De exemplu: de ce citeşti Biblia în fiecare zi? Este ca să-L onorezi pe Dumnezeu şi ca să creşti spiritual sau o faci doar pentru că ai auzit că este un lucru bun de făcut? De ce vrei să pierzi în greutate? Este ca să-L onorezi pe Dumnezeu cu corpul tău sau pentru vanitate, ca să te onorezi pe tine însuţi?

În Filipeni 4:13 ni se spune “Pot totul în Hristos care mă întăreşte”. Ioan 15:5 “Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.”

Dacă Dumnezeu este centrul hotărârii tale, sunt şanse să o duci la îndeplinire; depinde de angajamentele pe care le iei. Dacă este voia lui Dumnezeu ca ceva să fie împlinit, El va permite ca tu s-o împlineşti. Dacă hotărârea nu Îl onorează pe Dumnezeu sau nu este în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu vom primi ajutorul lui Dumnezeu în împlinirea acestor ţinte.

Hotărâri recomandate Anul Nou pentru Crăciun

  1. Roagă-te Dumnului pentru ca să ai înţelepciune faţă de aceste decizii pe care El te va face să le iei!
  2.  Roagă-te pentru înţelepciune, ca să ştii cum să îndeplineşti scopurile pe care Dumnezeu ţi le dă!
  3. Ai încredere în puterea de la Dumnezeu care te ajută!
  4. Găseşte un partener responsabil care să tea jute şi să te încurajeze!
  5. Nu deveni descurajat din cauza eşecurile ocazionale, în schimb, lasă-le să te motiveze mai departe!
  6. Nu deveni mândru sau încrezut, ci dă lui Dumnezeu gloria!

Ps 37: 5-6 “ Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra, El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, şi dreptul tău ca soarele la amiază.”

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button