PersecutiiStiri

Liderul Bisericii nigeriene: „Copii mei sunt ucişi precum animalele iar întreaga lume doar priveşte”

nigeria-abductionPreşedintele Convenţiei Baptiste Nigeriene a făcut o pledoarie pentru ca lumea să intervină împotriva insurgenţilor Boko Haram, care au devastat Nordul şi Estul ţării.

Într-un interviu pentru Alianţa Lumii Baptiste, Rev Samson Ayokunle a exprimat „consternarea” la atitudinea comunităţii internaţionale în faţa distrugerii.

El a acuzat comunitatea mondială a devalorizării vieţii nigerienilor spunând: „Chiar nu contează pentru restul lumii dacă Boko Haram continuă să ucidă sute de oameni săptămânal? Sunt aceste persoane mai puţin umane decât cei care sunt ucişi în alte locuri, aceştia intervenind direct? Oamenii mei sunt ucişi precum animalele iar întreaga lumea doar priveşte.”

Ayokunle a răspuns la ultima serie a atacurilor lui Boko Haram, incluzând distrugerea Bagăi din Statele Borno. Este estimat că 1,5 milioane de oameni au fost strămutaţi ca urmare a atacurilor grupului militant, incluzând răpirea a peste 250 de eleve din satul Chibok, în luna aprilie a anului trecut. Acesta spune că „Principalele obiective în toate aceste atacuri sunt creştinii şi orice altă persoană care se opune acestora.” Ayokunle a spus că Biserica se confruntă cu o „persecuţie severă”. „Într-un oraş, Mubi”, spune acesta, „nici o Biserică nu mai stătea în picioare,  şcolile baptise au fost închise, iar 2000 de baptişti, inclusiv pastori, au fugit prin Camerun. Ei trăiesc în tabere, căutând mâncare, fără locuinţe decente şi dezbrăcaţi.”

A cerut sprijin faţă de cei refugiaţi şi rugăciune, spunând:”Continuaţi să va alăturaţi nouă în rugăciune astfel încât porţile răului să nu se deschidă împotriva Bisericii lui Cristos din Nigeria.”

Tradus de la sursa www.christiantoday.com pentru TotalSchimbat.ro

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button