Editoriale

Milă pentru nemântuiţi

indiferentaAm observant că uneori nu ne mai interesează sufletele celor din jurul nostru, nu ne mai interesează de mântuirea lor. De multe ori mai degrabă îi judecăm decat sa le spunem ca Isus e singura cale ce duce la Dumnezeu. Oare realizăm cât de valoroase sunt sufletele celor din jur pentru Dumnezeu?

Un alt factor important este unitate ca biserică; dacă suntem sau nu solitari cu nevoile celor ce îi numim fraţi. “Iubiţi-vă unii pe alţii, prin acesta vor cunoște restul că sunteţi ai Mei”, zicea Isus. Și această iubire începe în inima fiecăruia și se arată faţă de cei din familie.

Încă un lucru de care trebuie să ţinem cont este exemplul pe care îl dăm celor nemântuiţi. Uneori suntem neglijenţi și la acest aspect deși este de multe ori crucial. Noi suntem lumină și sare pentru această lume, dar dacă ce facem noi sunt fapte ale întunericului, ce se va întâmpla cu noi și cu mărturia noastră? Cum ne vor ascuta oamenii când văd că facem aceleași lucruri ca și ei?

Oamenii văd dacă ne interesează sau nu starea lor, dacă vorbim cu ei sau îi evităm. Oare de unde vine atâta nepăsare? Trebuie să ne amintim ce milă și ce inimă a avut Dumnezeu pentru noi când eram în păcat și să-I luăm exemplul. Este important să-i purtăm în rugăciune pe cei nemântuiţi și să le fim alături când le este greu. Dumnezeu să ne dea inima Lui pentru cei pierduţi și îndrăzneala ca să le vorbim și să le arătăm ce minunată este viaţa trăită în prezenţă lui Dumnezeu (în lumină).

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button