DevotionaleEditoriale

Prietenia

Ce este prietenia? Cei mai multi dintre noi cred că avem prieteni; unii, cu care ne vedem o dată pe săptămână, cu alţii zilnic, şi aşa mai departe. Cel mai important lucru în aceste prietenii este: ce fel de prieten am eu? cât de mult tine x sau y la tine?. Deseori “prietenii” adevăraţi se găsesc prea greu şi asta din cauză că nu există multă comunicare între cele două persoane sau grupul respectiv.

Exact cum spune şi proverbul românesc “Prietenul la nevoie se cunoaşte”, aşa este si realitatea, 100% adevărat. De multe ori în viaţă ni se întâmplă să fim răniţi de “prietenii” noştri care până ieri au fost cei mai buni prieteni, sau să fim lăsaţi la greu singuri fără niciun sprijin şi ajutor, toate acestea din cauza noastră. De ce? Răspnsul este simplu şi la subiect. Cei mai mulţi dintre noi ne alegem prietenii după clase sociale sau situaţii financiare, şi încercăm să beneficiem de “bunătatea” lor purtând o mască a “prieteniei”.

Trăim într-o societate în care suntem foarte mult influenţati de mediul exterior, încercăm să împrumutăm obiceiuri, mode şi multe altele care nu sunt deloc după placul lui Dumnezeu, şi mai mult decât atât, ne mirăm de ce relaţiile noastre cu cei aşa-zişi “dragi” nu ajung niciodată la liman şi se destramă foarte repede.

De ce nu vrei să încerci şi alte principii…?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button