BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Nigeria

După introducerea legii Sfhariei în cele 12 state din Nordul Nigeriei în anul 2000, minorităţile creştine care trăiesc în aceasta zonă au început să sufere din cauza teroriştilor musulmani şi a militanţilor islamici. Suferinţa minorităţii creştine este agravată şi de politicile discriminatorii ale funcţionarilor din nordul Nigeriei, cât şi de incapacitatea autorităţilor de a-I proteja pe creştini de actele de violenţă îndreptate împotriva acestora.

Oficialii din nordul Nigeriei au limitat drepturile creştinilor de a-şi cumpăra sau construi locaşuri de cult şi au impus restricţii severe privind angajarea lor într-un loc de muncă şi accederea în sistemul educaţional

Cel mai puternic atac declanşat împotriva creştinilor din nordul Nigeriei a avut loc în 2009, când un grup islamic extremist numit Boko Haram, a declanşat jihadul împotriva creştinilor şi a oficialilor guvernamentali. Aceştia au distrus mai mult de 20 de biserici, omorând un grup de civili şi trei pastori care au refuzat să treacă la islamism.

Într-un alt atac îndreptat  împotriva creştinilor, membrii sectei islamice cunoscute sub numele de Izala, au ucis 11 persoane şi mai mult de 3000 au trebuit să fie strămutate pentru a fi protejate. Pe 24 aprilie 2010 un grup de musulmani radicali au omorât 2 jurnalişti creştini care lucrau la un reportaj, în orasul Jos din centrul Nigeriei. Aceştia le-au luat telefoanele şi când au fost sunaţi au răspuns: „Noi i-am omorât; ce ne puteţi face?”

Rugaţi-vă pentru:

  • creştinii minoritari care trăiesc în nordul Nigeriei;
  • bisericile a căror clădire a fost dărâmată;
  • familiile celor ce au fost martirizaţi.

Cu referire la Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button