BisericaPersecutii

Vietnam: Creştinii răniţi în urma atacului sunt privaţi de îngrijire medicală

Trei creştini care au fost răniţi serios în timpul unui atac sălbatic (13 noiembrie) în apropierea regiunii Hanoi, au fost lăsaţi într-un spital secret din Ho Chi Mihn după ce câteva spitale au refuzat să-i examineze şi să-i trateze, raportează Michael Ireland, corespondent internaţional al ASSIST News Service.

Conform informaţiilor de la Compass Direct News, atacul asupra liderilor de biserici din timpul unui serviciu de închinare în cadrul Bisericii Baptiste „Agape” (ABC) din provincia Lai Tao, comuna Xuyen, a lăsat-o pe Nguyen Thi Lan cu pelvisul rupt în două, cu organele interne vătămate, potrivit doctorilor, care au recomandat o intervenţie chirurgicală.

Anterior, medicii de la 3 spitale i-au spus atât ei cât şi altor 2 creştini răniţi grav că nu este nimic în neregulă cu starea lor de sănătate, afirmă pastorul Nguyen Cong Thanh, liderul ABC. Compass a explicat că, atunci când doctorii din Vietnam află că motivele religioase joacă un rol în ceea ce priveşte violenţa, de obicei ei nu îndrăznesc să trateze sau chiar să examineze victimele persecuţiei.

Compass a raportat că Nguyen Thi Lan este un funcţionar recent pensionat al Partidului Comunist, care s-a convertit la creştinism numai anul trecut. În acest timp scurt, ea a condus 50 de oameni la credinţa creştină, înfuriind un sătean, identificat doar cu numele Khoan. Acesta a condus împreună cu propriul fiu o bandă în casa femeii, rănind câţiva oameni, lăsându-l pe pastorul Nguyen Danh Chau inconştinet şi distrugând proprietatea, spun sursele.

Compass a mai precizat că medicii au diagnosticat leziunea internă a rinichilor, a ficatului şi, probabil, alte organe ale lui Nguyen Danh Chau, acceptându-l pentru tratament în spital. Nguyen Thi Tac, care a fost lovită cu o lopată de oţel peste piept şi stomac, a avut şi ea dureri considerabile, dar nu a fost acceptată pentru tratament în spital.

„Mă rog ca să înduri suferinţa cu răbdare, de dragul lui Isus”, a spus fără amărăciune Nguyen Thanh Cong victimelor. „Să ştiţi că sângele vărsat este alăturat acum sângelui lui Cristos în suferinţă.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button