Editoriale

Neclintit, dar totuşi zdruncinat

pom inradacinatA sta neclintit în deciziile noastre zilnice, şi mai ales a fi neclintit în credinţa pe care trebuie să o păstrăm curată pe calea spirituală a Scripturii, nu este deloc un lucru uşor dar totuşi, este necesar pentru supravieţuirea spirituală a creştinului călător.

Vedem zilnic oameni care se confruntă cu căderi morale, spirituale, dependenţe şi multe alte lucruri care îi ţin încătuşaţi în acele “corsete” ale întunericului.

Ȋmpărţindu-se în categorii religioase, oamenii fac din aceste lucruri manualul de supravieţuire spirituală, şi totuşi de multe ori se dovedeşte a fi greşit. Auzim argumente care pun mai presus o lege pământească inserată în vreun cult, şi excludem de multe ori legea şi porunca divină, lăsată de Dumnezeu pe paginile Sfintei Scripturi.

Nu putem să afirmăm căci penticostalii, baptiştii ortodocşii sau alte denominaţiuni religioase deţin cheia spre Ȋmpărăţie, nu, ci din contră cheia principală o găsim doar studiind Cuvântul lui Dumnezeu şi apropiindu-ne de El mai mult în fiecare zi.

A fi un creştin care doreşte Raiul, înseamnă a împlini cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi chiar dacă va trebui să plângi, chiar dacă de multe ori cazi. A te rigica din starea căzută şi a lupta pentru supravieţuirea spirituală face parte din ghidul practic al creştinului.

Zdruncinaţi fiind de multe ori, ca şi creştini trebuie să învăţăm că a sta neclintiţi în credinţa şi temelia sfântă, este mai mult decât orice. Oricine crede în Dumnezeu şi doreşte să primească cununa vieţii veşnice, trebuie să lupte pe cale, oricât de mare ar fi împotrivirea şi oricât de crâncenă ar fi bătălia spirituală.

A fi un om neclintit nu înseamnă că nu vei primi lovituri. Asemeni pomului care stă neclintit în pădurea plină de bătăi, va rezista chiar şi zdruncinăturilor. De multe ori în viaţă suntem tentaţi să asociem aceea zdruncinătură primită ca o uitate a lui Dumnezeu pentru fiinţa noastră. Adevărul este că la fiecare lovitură primită Dumnezeu ne testează şi doreşte ca noi să devenim mai puternici în credinţa noastră.

Cu cât vei ştii să supravieţuieşti mai mult zdruncinăturilor spirituale pe cale, cu atât mai mult rădăcina ta va fi mai puternică şi vei sta neclintit pe calea spre Ȋmpărăţia veşnică a lui Dumnezeu.

PS: Articolul de fata nu face referire sau vreo aluzie la cazul „Vladimir Pustan” !!!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button