Articole

Dorinţa de expunere

Articol cu rată ridicată de adresare bloggerilor şi cititorilor

noteȊn topul zilelor noastre, televiziunea, internetul, moda, si tot ceea ce reprezintă un potenţial de câştig, şi nu numa potenţialul, reprezintă o intensă batălie de top. Sigur, în anumite domenii se fac statistici să se evidenţieze şi să monitorizeze anumiţi factoti, aceste reale statistici se pot găsii adesea pe internet, sau pe site-uri care se ocupă cu aşa ceva.

Vorbim tot mai multe despre popularitate, despre cine este în topul anumitor categorii şi căruia i se merită să-i aducem laudele cele mai multe.

Exprimându-mă în prezentul articol despre influenţele negative ale acestei concurenţe, aş vrea să subliniem câteve lucruri importante cu privire la această ramură modernă, internetul, de care majoritatea oamenilor din zilele noastre o folosesc.

Ca şi scopuri ştim cu toţi că în orice domeniu, lucrurile pot avea efecte pozitive asupra noastră cât şi efecte negative, care de cele mai multe ori, se pare că se înmulţesc.

Jurnaliştii liber profesionişti, sau scriitori de bloguri ori de site-uri, de cele mai multe ori se pare că apare o latură negativă a influenţei despre superioritate. Există tendinţa ca din propriul gând curat, de a aduce ceva de valoare în jurul celor care ne citesc, să ne strecurăm isteţimea pentru a vedea în ce top ne aflăm.

Stimez pe aceia care din propria iniţiativă, au ales originalitatea şi o fac din pasiune, pentru a aduce ceva noi în media creştină. Mă adresez scriitorilor de bloguri, să fie cât mai originali, să evite cu orice pret lucrurile de “wow” sau articolele de “top vizite”, care nu sunt altceva decât “articole ieftine”.

Ȋn decursul celor 4 ani de când am început lucrarea de media pe site-ul totalschimbat.ro, am înţeles că a fi original, a scrie ceva pentru care cei ce doresc răspunsuri la întrebările care ţi le adresează, este mai de valoare decât un lucru ieftin care îl public pentru un nou rating.

De asemenea, sunt sigur că cei care vizitează zilnic site-uri sau bloguri pe care le urmăresc vor fi mult mai satisfăcuţi după ce au citit ceva care le-a adus liniştea sufletească sau care le-a adus un răspuns pe care îl aşteptau demule, decât un articol pe care l-au mai văzut în aceea zi pe zeci de site-uri şi bloguri.

Dorinţa de expunere, şi dorinţa de a fi în top, nu este altceva decât o derutare de la gândul şi ideea de la care am pornit. Poate dorim să aducem ceva de care oamenii să fie hrăniţi spiritual (şi e bine daca aveţi astfel de gânduri), alţii poate vor să-şi împărtăşească ideeile, opiniile, crezurile personale şi poate chiar marturiile lor, însă toate aceste lucruri trebuie să urmărească un singur lucru, care ar putea culmina cu o întrebare: “Oare scriu ceea ce cititorii mei au nevoie, sau fac toate lucrurile pentru simplu fapt de a mă afla în pas cu topurile?!??”.

Concluzionând din toate aceste lucruri pot spune că media creştină nu reprezintă în momentul de fată ceea ce ar trebui să fie, însă sper că aceia care o fac şi care se luptă ca să aducă ceea ce este bun în acest lucru sunt acolo la locul unde Dumnezeu i-a pus, şi îşi împlinesc datoria. Haideţi să nu mai fim xerox-uri de lucruri ieftine care de duc în topuri mari, ci mai degrabă maşini de scris care scot la iveală adevărul!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button