DevotionaleEditoriale

Să luăm exemple

fratelli-imitazione_430_2Sunt sigură că fiecare dintre noi avem exemple în jurul nostru. Majoritatea sunt negative dar sunt și câteva pozitive. Noi trebuie să le luăm pe ambele, dar nu În același fel. Nu putem aștepta ca să intre în viaţa noastră un om perfect ca să ne fie exemplu, putem învăta multe din exemplul oamenlor imperfecţi din jurul nostru. Trebuie doar să fim atenţi la ceilalţi și apoi atenţi la cum ne comportăm noi. Știu că e mai ușor să înveţi o înjurătură decât o vorbă bună, dar să nu lăsăm să se întâmple asta. E ușor să-ţi scuzi comportamentul prin exemplul negativ din jurul nostru. E mai greu să admiţi că greșești comportându-te “ca ei” și să încerci să fii altfel.

Dacă de exemplele negative trebuie mai mult să ne ferim, exemplele pozitive trebuie să ne fie reper. Trebuie să le iubim și să le imităm îndrăzneala de a fi mai mult ca Hristos și nu ca lumea. Dacă ei pot, putem și noi. Să nu lăsăm lumea să ne stingă flacăra inimii care arde pentru Dumnezeu, ci s-o înflăcăram mai tare prin exemplul lor bun. Dacă avem favoarea de-a avea astfel de omeni în familia nostră, printre prietenii nostrii, suntem oameni binecuvântaţi.

Și nu uitaţi, suntem chemaţi să fim și noi lumină și sare pentru lumea asta, să fim și noi exemple pozitive pentru cei din jur. De multe ori nu ne dăm seama că suntem văzuţi… și comportamentul nostru este observat de cei din jur care ne evaluează. Putem fi exemplu negativ dar și unul pozitiv. Tu alegi care dintre ele vrei să fii!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button