DevotionaleEditoriale

Un gând curat, un suflet bun !

gandul umanȊn lumea reală, acţiunile noastre, sarcinile pe care trebuiesc îndeplinite, şi tot felul de acţiuni, sunt rezultatul gândurilor noastre premeditate cu zile în urmă, ore sau chiar clipe precedente. Vorbind despre exemple, într-o cameră în care suntem înconjuraţi de mult volum, obiecte tehnologice moderne, actiunile noastre care coordonează obiectele sunt rezultatul unor gânduri precedente care doresc să execute anumite lucruri, cum ar fi: “doresc să pornesc ventilaţia”, iar în următorul moment, acel lucru îl fac.

Lucrurile acestea sunt valabile în toate momentele din zi, în care acţiunile noastre sunt un rezultat al gândirii umane. Categoric, vorbind despre o viaţă spirituală trebuie să fim conştienţi despre faptul căci gândurile noastre au un impact foarte mare în relaţia noastră şi în trăirea noastră cu Dumnezeu. Un gând curat este rezultatul influenţei divine pe care trebuie să o avem ca şi influenţa pozitivă în formarea caracterului nostru pe acest pământ.

Zilnic, la nivelul minţii sunt multe bătălii interne care mai de care mai puternice, venite chiar din partea celui rău şi fiind influenţate din mediul în care trăim, asupra cărora avem nevoie de o influenţă spirituală destul de mare ca să putem ieşii biruitori.

Ȋn 2 Corinteni 10:5 citim: “Noi răsturnam izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.”

Cu alte cuvinte, Biblia ne învaţă şi ne sfătuieşte căci orice gând din partea celui rău, orice gând care nu este în conformitate cu învăţătura creştină, trebuie să îl “distrugem” în adevăratul sens al cuvântului.

Ca şi răsplată, lupta pe care o vom ştii cum să o câştigăm, va duce la o victorie crescândă în fiecare zi, cu cât lupta noastră cu noi înşine va fi şi mai strictă. Deci, haideţi să ne strecurăm gândurile şi să lăsăm influenţa divină să lucreze în minţile noastre!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button