Editoriale

Care e moneda cu care răspunzi?

“Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt bâlnd şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.” (Matei 11:29)

comunicareReacţiile multora dintre noi în anumite momente de confruntări, neînţelegeri sau batjocuri pe care le primim din partea altora, vorbesc despre caracterul nostru ca şi creştini. Dacă alegem să răspundem oamnilor cu aceeaşi monedă cu care ei ne taxează pe noi, nu vom putea să ne numim fii ai lui Isus Hristos. De multe ori, cred că e bine să ne întrebăm în mintea noastră “Ce ar face Isus?” sau “Cum ar fi reacţionat Isus în asemenea moment”.

Am întâlnit persoane care se cred judecători spirituali, sau autorizaţi să intre la discuţii care nu le aparţin lor, ori să dea verdicte care nu au de-a face cu mântuirea. Nu spun, şi nici nu sugerez că trebuie să tolerăm păcatul, din contră, “ucis”. Ȋnsă, este un lucru a displace păcatul şi a-l condamna, şi altă problemă a-l dispreţui pe păcătos. Avem tendinţa să judecăm după înfăţişare, să răspundem cu moneda cu care cel din faţa noastră tocmai ne-a “taxat” într-un mod în care nu ne-am fi aşteptat.

Judecata de multe ori este o uşiţă prin care satana se strecoară în mintea noastră, şi ne face să deraiem de pe drumul cel drept. Dispreţul, şi neacceptarea omului care doreşte să-L cunoască pe Dumnezeu sunt moduri prin care satana a reuşit să se strecoare în inimile multora. Oare Isus Hristos a murit pentru o categorie de oameni, sau doar pentru un neam?. Ioan 3:16 ne spune că “oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă veşnică”. Dacă încă ai obiceiul să răspunzi cu aceeaşi monedă aproapelui tău, schimbă-te, dacă vrei să trăieşti ca un adevărat creştin. Gândeşte-te bine- cu ce monedă răspunzi?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button