Devotionale

Nu suntem ai nostri

copil in mâna lui DumnezeuE minunat să-I aparţii unui Dumnezeu iubitor și drept deoarece scopurile Lui sunt inegalabil mai bune decât ale noastre și iubirea Lui faţă de noi se arată în toate lucrurile. Bineînţeles că a aparţine ciuva implică anumite obligaţii: tu nu mai trăiești pentru tine, nu mai poţi face și spune ce vrei. A aparţine cuiva dă controlul altuia în toate domeniile vieţii, astfel deciziile pe care le iei nu vor fi ale tale, ci a celui care-I aparţii. Dar și Cel căruia îi aparţii are responsabilităţi faţă de tine: El se va îngriji de tine, te va forma după cum Îi place și te va folosi pentru scopurile Lui.

Întrebarea principală este: Cui îi aparţii? Sunt doar două stăpâniri pe pământ: Dumnezeu și Satan. Cui i-a dat sufletul și trupul tău ca să le folosească pentru scopurile lui? Cui i-ai dat dreptul să te modeleze și să ia decizii pentru viaţa ta?

În primul rând trebuie să cunoști ofertele fiecăriu stăpân și mai ales pe stăpâni ca să știi ce să alegi, nu e o decizie de luat ușor cui îi încredinţezi viaţa ta. Apoi, după ce ai început să cunoști cine e Dumnezeu și cine e Satan și scopurile pentru care vor să te folosească, vei decide cui îi vei încredinţa viaţa; unii o fac mai conștienţi decât alţii. Următorul pas este să să te supui regulilor stăpânului tău și să trăiești pentru el. Din nou sunt unii care fac lucrul acesta mai conștineţi decât alţii. Mulţi spun trăiesc pentru ei înșiși, dar nu ei sunt propriul lor stăpân, ci firea lor păcătoasă, deci în final Satan.

Dacă L-am ales pe Dumnezeu ca Stăpân al nostru trebuie să-L lasăm să ne modeleze, să ne vorbească, să ne îndrume și să se folosească de noi. Astfel, Îi lasăm să ne modifice gândirea, inima, vorbele și mai ales fapetele. El și scopurile Lui sunt cele care contează acum, nu noi și scopurile noastre. Dumnezeu nu ne obligă să-L ascultăm, așa că trebuie să facem totul în mod conștient. Noi nu mai suntem ai nostri, așa că să nu-L dezonorăm pe Stăpânul nostru prin ceea ce facem, spunem sau gândim.

“Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? 20 Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” ( 1 Corinteni 6: 19- 20)

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button