Devotionale

Porunci “opţionale”

81033Mulţi creștini au impresia că unele porunci sunt opţionale și că nu trebuie luate atât de în serios ca și cele 10 porunci de exemplu. De multe ori și între cele 10 porunci se fac deosebiri: “a minţi” e mai puţin grav decât “a ucide”. Dar trebui să ne amintim că păcatul e păcat indiferent dacă are consecinţe mai mici sau mai mari. Orice păcat nemărturisit deschide o poartă celui rău și Îl rănește pe Dumnezeu.

Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te„? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.” (Iosua 1:9)

Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei. (Mat.6:34)

Nu te teme de ei; căci Domnul Dumnezeul vostru va lupta El însuși pentru voi.” (Deut.3:22)

Încredintează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra, (Ps.37:5)

Dacă iertaţi oamenilor greșelile lor, și Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre. (Mat.6:14)

Nu judecaţi, și nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi, și nu veti fi osândiţi; iertati, și vi se va ierta. (Luc.6:37)

Toate aceste versete de mai sus cuprind porunci, nu niște sfaturi opţionale. Noi trebuie să nu ne îngrijorăm, să nu ne temem, să ne încredem în El, să iertăm și să nu judecăm. Orice poruncă a lui Dumnezeu TREBUIE ascultată. Nu e una mai mare decât cealaltă. Poate cunoști mai multe porunci care ţi s-au părut opţionale. Cercetează-te și lasă-L pe Duhul Sfânt să-ţi descopere ce anume crezi că e opţional, poate să iubești pe alţii… și apoi cere-I ajutorul pentru a le putea împlini.

Vorba lui Neil Anderson “în Biblie dacă e un adevăr îl credem, dacă e o poruncă o ascultăm și dacă e o promisiune, o luăm pentru noi”. Domnul să ne ajute!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button