ExterneStiri

Imami avertizează musulmanii britanici să nu lupte în Siria

Peste 100 de lideri islamici au semnat o scrisoare deschisă îndemnând musulmanii britanici să nu călătorească în Siria sau Irak să se alăture în violența sectară.

Mideast IraqSunniții și șiiții imamilor s-au alăturat apelului, cu un afișaj fără precedent de unitate, deoarece „îndemn musulmanii britanici să nu cadă pradă la orice formă de divizare sectară sau discordie socială”.

„Ramadan-ul este un timp de reflecție și de compasiune pentru umanitate,” descriu imami în scrisoare. „Etosul acestei luni este de a demonstra generozitate și solidaritate mai ales față de cei care sunt mai puțin norocoși. Ramadan… ne învață valoarea de unitate și perseverență și îndemnăm comunitățile musulmane britanice să-și continue eforturile generoase și neobosite pentru a-i sprijini pe toți cei afectați de criza din Siria și evenimentele din Irak, dar să facă acest lucru într-un mod sigur și responsabil.”

Peste 2.400 de persoane au fost ucise în Irak în luna iunie, care se marchează ca fiind cea mai mortală lună a ţării Irak.

Musulmanii suniți au capturat mai multe orașe-cheie din nord, și, potrivit BBC, serviciile de securitate estimează că aproximativ 500 de britanici au călătorit în prezent în Siria să se alăture luptei.

Sursa: christiantoday.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button