Articole

Fii vindecat!

Drag creștin care ai o dorință arzătoare după Cuvântul lui Isus, te îmbrățișez în Duhul și te invit să parcurgem impreună câțiva pași spre vindecare: fie trupească, fie spirituală!

Înainte de toate, vreau să te asigur că boala pe care o ai acum nu este din partea lui Dumnezeu! Cu timpul, noi, ca și creștini, am adoptat o definiție a bolii sau a suferinței: este din partea lui Dumnezeu! Pentru că nu am găsit o soluție de a o scoate din viața noastră.
Soluția este pe cale de dispariție: medicamentele și tratamentele au fugit pentru că au fost izgonite. De către cine? Isus!

El vrea să fie centrul.

-„Păi da, dar eu tot m-am înscris pe lista de rugăciune a bisericii locale și tot mă reamintește duminică de duminică și tot nimic!”

1. Este normal să avem liste cu bolnavi?

Imaginează-L pe Isus cu o foaie și un pix în mână, în sinagogă, ducându-Se la fiecare bolnav și cerându-i numele. Ca apoi să adauge la sfârșit, cu un zâmbet sec: „Mă voi ruga pentru tine.” Ai văzut tu asta în Scriptură? Nu! Spune atât de clar că El îi vindeca și elibera de orice neputință. Nu aștepta bilețele sau cereri prin email! Prin faptul că nu luăm măsuri de a ne ridica din starea de „bolnavi”, ne complacem mai departe în starea noastră, cu boala noastră.

-„Stai puțin! Cum așa? Cum să iau eu măsuri? Doamne, ferește! Doar nu sunt eu Isus!”

Da, ai dreptate! Dar ai aceeași putere ca El, ba încă poți face mai mult decât El! În Numele Lui.

-„Mă, da’ tu ești nebun!”

«Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele și mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl» (Ioan‬ ‭14:12‬).

“Da, dar știi că nu e chiar așa, că asta s-a schimbat în timp!”

«Isus Hristos este același ieri și azi și în veci» (Evrei‬ ‭13:8‬).

2. De ce ne smiorcăim Domnului să facă El când, de fapt, trebuie noi să facem?

În calitate de creștin, eu sunt îndemnat să te eliberez de orice boală în Numele lui Isus.

-„Tu chiar că o iei razna!”

«Vindecați pe bolnavi, invitați pe morți, curățiți pe leproși, scoateți afară dracii» (Matei 10:9).

Wow! Ce interesant! Da, om iubit, da! Asta e slujba ta! Privește puțin în Iacov 5:20, care spune că, atunci când întoarcem un om de la rătacire, avem acoperite o sumedenie de păcate.

-„Pot să mă mântuiesc singur?”

Desigur că nu! Biblia spune clar că prin har am fost mântuiți, prin credință. Nuu îmi pot atribui acest merit pentru că este darul Lui pentru noi (Efeseni 2:8).

Privește puțin în Luca 10:3-9. Toată responsabilitatea este plasată pe ucenici.

“Da, ai dreptate, dar eu nu sunt un ucenic. Haa!”

„Duceţi-vă și faceţi ucenici din toate neamurile” (Matei‬ ‭28:19‬).

Și de atunci până azi s-au creat ucenici. Unul dintre ei ești tu. Doar că nu ai acceptat asta. Te invit să beneficiezi de darul tău în Hristos!

Nu să vindeci oamenii prin puterea ta, ci prin puterea lui Isus. La tine să fie doar inițiativa și acțiunea!

-„Atunci de ce mai există bolnavi?”

Răspunsul e simplu. Am adoptat concepții religioase, metode și tot felul de „ritualuri”. Privește puțin cu mine la eșuarea ucenicilor din Matei 17:14-20: „Adevărat vă spun că dacă ați avea credință”. Observi ce le lipsea? Credința! Când aplici ceva în Numele lui Isus, ai nevoie de credință.

Pe cine a trimis Isus acasă atunci când era căutat de oameni cu tot felul de boli? Cui i-a spus că nu i-a sosit încă vremea? Nimănui!

În încheiere, om drag, înțelege că ai stat destul sub minciuna diavolului! Lasă-te vindecat! Exersează-ți darul.

• Un principiu biblic cu privire la vindecarea bolnavilor este că noi, ucenicii (devino unul azi acceptând că ești unul), suntem responsabili să vindecăm bolnavii și să eliberăm în Numele lui Isus!

David Nedelcovici

Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button