EvenimenteStiri

Familia Dumitriu – Căci cine dispreţuieşte ziua începuturilor slabe?

PIMDragi fraţi şi surori în Cristos,

În munca noastră administrativă de susţinere a misionarilor (fiind parte din echipa de birou a organizației Wycliffe România), avem multe încercări şi fiind încă o organizaţie la început de drum trebuie să fim deschişi schimbărilor după voia Lui pentru răspândirea printre români a viziunii importanţei traducerii Bibliei pentru popoarele care ca nu o au în limba lor.

Domnul ne-a binecuvântat cu o primăvară timpurie şi frumoasă care ne aduce bucurie. Îi suntem Lui recunoscători pentru aceste detalii pe care le orchestrează pentru binele nostru!

În acest anotimp înflorit, în perioada 11-14 Martie a avut loc Conferinţa Naţională Parteneri în Misiune Sovata 2014, sub egida PIM, cu tema„Biserica, agentul mişcării naţionale de misiune”. „Membrii consorțiului Parteneri În Misiune au convenit să își unească eforturile în vederea dezvoltării unei mișcări naționale de misiune, având în vedere extinderea Împărăției lui Dumnezeu în țară și peste hotare. O mișcare există atunci când rata plantării de biserici și trimiterea misionarilor este la un nivel înalt și în creștere. Acest lucru presupune că un mare procent de creștini și grupuri creștine are ca scop și practică răspândirea Evangheliei în țară și dincolo de granițele ei, ucenicizarea noilor convertiți și echiparea lor, până când aceștia se pot alătura mișcării.” (Mai multe informații despre PIM: http://pimromania.ro) Deşi numărul participanţilor nu a fost cel aşteptat, totuşi, au participat 90 de pastori şi responsabili de misiune. Credem că scopul conferinţei a fost parţial atins și prin faptul că a ridicat semne de întrebare în participanți cu privire la eficiența programelor de biserică şi dacă ele răspund sau nu rolului pe care Cristos l-a dat bisericii. De asemenea cadrul creat, spiritul de unitate al conferinţei şi timpul acordat pentru discuţii în grupuri mici, a fost favorabil și stimulării de parteneriate între biserici de diferite denominaţiuni și între biserici şi organizaţiile de misiune. Mărturia câtorva dintre pastori, la sfârşitul conferinţei, ne-a făcut să simţim că efortul nostru nu a fost în zadar.

În 25 aprilie a avut loc Adunarea Generală Wycliffe România, la care ne-am bucurat să avem ca participanți și câțiva dintre misionarii noștri: familia Pașcalău şi familia Cuceuan (ambele familii slujesc în Etiopia). La AG a fost prezentat şi reportajul despre WR făcut de Antena3 şi care a fost difuzat la nivel naţional de Paşti. A fost discutată situaţia misionarilor, problemele si soluţiile cu care Hajni ca responsabil Resurse Umane s-a luptat în ultimile luni. Ada Vultur misionară în Madagascar s-a îmbolnăvit de malarie, dar, mulţumită Domnului, acum este bine şi a reluat procesul de învăţare a limbii malgașe. A fost un caz de răpire în Camerun, unde este familia Balazs, dar nu în aceaşi regiune unde locuiesc ei. Acesta le-a produs multă îngrijorare, mai ales că ei sunt acolo doar de 3 luni. Ei sunt în siguranţă acum. Familia Cuceuan care doreşte să se reîntoarcă să slujească comunităţii surzilor din Etiopia și alte căteva țări din jurul lui, este în aşteptarea permisului de lucru, iar birocraţia şi incertitudinea ne dau în continuare bătaie de cap. După mai multe negocieri și calculații cu organizaţia SIL (organizația parteneră Wycliffe în țările de slujire), s-a stabilit perioada de ședere în ţară atât pentru familia Pascalău, cât şi pentru Luminiţa Prisecaru. Misionarii au mare nevoie de acestă perioadă de refacere în ţară, deoarece ei trec prin perioade lungi de încercări şi slujire intensivă. Ei vor putea de asemenea beneficia de tabăra de odihnă organizată de echipa Member Care a PIM în iunie, unde WR este co-organizator. Perioadele acestea, totuși, nu sunt doar pentru odihnă, dar și pentru rezolvarea problemelor de sănătate și vizitarea bisericilor care le susțin, care în majoritatea cazurilor, este foarte solicitantă.

Proiecte de viitor:

  • Tabăra de Odihnă PIM pentru misionari, din iunie.

  • Tabăra de Misiune Wycliffe-APME de la Marişel, Cluj, în 4-9 august. Invităm pe acestă cale pe toţi cei interesaţi! Mai multe detalii pe wycliffe.ro/tabara.

  • Nefiind proiect Wycliffe, dar credem, proiect al Domnului, menționăm și tabăra de copiii pentru premiații concursului de compunere de Crăciun, cu scop evanghelistic în luna iulie.

Mulţumim Domnului pentru puterea şi resursele pe care ni le dă pentru a sluji în acest fel! Ne sunteți dragi şi apreciem parteneriatul dumneavoastră în slujire!

Fiţi binecuvântaţi!

Hajni şi Mihai

Puteți să vă înscrieți aici la Newsletter-ul familiei Dumitriu

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button