ExterneStiri

Familia Cuceuan – Întâlnirea liderilor evanghelici Surzi și reîntoarcerea în Etiopia

Ionuț și Daniela Cuceuan sunt misionari Wycliffe România și slujesc comunitații surzilor. “În ziua aceea, Surzii vor auzi cuvintele cărții…” Isaia 29: 18a

cuceuan04141Dragii noștri,

Iată că primăvara nu s-a lăsat mult așteptată și ne bucurăm de culoare, de soare, dar și de ploile primăverii, care înviorează pământul. Îi mulțumim Domnului pentru zilele pline de culoare de care avem parte. Anul trecut nu am avut parte de primăvară, de aceste momente, în care putem vedea cum natura renaște și își recapătă culoarea. Vă dorim să aveți parte de o primăvară frumoasă, plină de bucurie și Domnul să vă învioreze sufletul!

Despre întâlnirea liderilor evanghelici Surzi, Zalău, 22 martie

Pe parcursul lunii martie am investit mare parte din timpul nostru în organizarea întâlnirii a liderilor Surzi evanghelici din România, întâlnire ce a avut loc la Zalău, sâmbătă, 22 martie. Dorim pe această cale să mulțumim tuturor celor care au răspuns chemării noastre la rugăciune, pentru această întâlnire. Ne-am așteptat să fie prezenți aproximativ 20 de lideri din mai multe județe, dar în cele din urmă, au participat 35 de lideri Surzi. Mulțumim Domnului pentru timpul bun pe care l-am avut alături de acești oameni deosebiți.

Scopul principal al întâlnirii a fost ca cei prezenți să discute mai multe lucruri organizatorice, la nivel național (de exemplu – organizarea taberei creștine pentru Surzi). Totuși, în cadrul întâlnirii, colegii noștri din echipa de traducere a Bibliei în limbajele semnelor (SIL GSLT Europa) au oferit o prezentare despre importanța Cuvântului lui Dumnezeu în viața oamenilor și despre modul în care SIL GSLT poate ajuta, sfătui și susține un proiect de traducere a Scripturii în limbajul/limbajele semnelor din România.

Participanții la întâlnire au fost încântați de proiectele de traducere începute în alte țări, iar unii dintre ei și-au exprimat dorința și nevoia de începere a unui proiect de traducere și pentru Surzii din România.

cuceuan0414Așadar, ziua de sâmbătă, 22 martie am petrecut-o în compania acestor oameni deosebiți. Unii dintre ei au rămas în Zalău și pentru a fi parte la părtășia grupului creștin de Surzi din Zalău. Alături de ei am fost și noi, împreună cu colegii noștri. Ne-am rugat, am slujit și ne-am bucurat împreună, aducând laude Tatălui ceresc.

Continuați să vă rugați pentru comunitatea evanghelică a Surzilor din România și pentru dorința și nevoie lor de a avea Cuvântul lui Dumnezeu, în limba inimii lor: limbajul semnelor. Rugați-vă și pentru cei care au participat la această întâlnire – lideri Surzi din mai multe județe din țară. Fie ca Domnul să-i binecuvânteze cu o viziune proaspătă și să le dea putere în slujirea pe care o fac.

Reîntoarcerea în Etiopia – NOUTĂȚI!

Cu ajutorul Domnului, procesul de obținere a actelor necesare pentru permisul de muncă avansează – încet, dar sigur. La sfârșitul lunii martie, ni s-a comunicat faptul că biserica parteneră Mekane Yesus din Etiopia, a acceptat în mod oficial să ne susțină în vederea obținerii permisului de muncă pentru Ionuț și a vizei de dependent pentru Daniela, viză care se obține pe baza permisului de muncă a partenerului. (Obținerea permisului de muncă pentru amândoi nu ar fi fost posibil, mai ales acum când suntem la început).

O scrisoare oficială a fost trimisă biroului internațional SIL din SUA, unde va fi discutată situația noastră iar mai apoi, o scrisoare oficială din partea SIL Internațional, va fi adresată bisericii Mekane Yesus și autorităților etiopiene. Rugați-vă ca procesul să se desfășoare cu bine și în această etapă.

În urma discuțiilor avute cu liderii noștri, am stabilit o posibilă dată de plecare în Etiopia: 6 MAI! Pentru a ne reîntoarce trebuie să obținem viză de afaceri de la ambasada Etiopiei în Geneva, Elveția. Când vom fi ajuns în Etiopia, va trebui ca noi, personal să depunem actele pentru permisul de muncă, la biroul de imigrări. Reîntoarcerea noastră pe baza unei vize de afaceri este un pas necesar în vederea obținerii permisului de muncă. Vrem ca pe parcursul lunii aprilie să trimitem la ambasadă actele necesare pentru obținerea vizei.

Procesul obținerii unui permis de muncă în Etiopia nu este deloc unul ușor. Vă mulțumim pentru susținere, răbdare și încurajări. Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru acest proces îndelungat. Rugați-vă ca totul să decurgă cu bine și să primim viza de afaceri cât mai repede și fără probleme, astfel încât reîntoarcerea noastră în Etiopia pe 6 mai să fie posibilă.

Fiți binecuvântați de Tatăl ceresc!

Cu drag,
Ionuț și Daniela

Dacă doreşti să fii la curent cu slujirea familiei Cuceuan și a altor misionari Wycliffe, înscrie-te aici la buletinul informațional trimestrial!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button