ArticoleMeditatii

În aşteptarea mirelui

foto:moldovacrestina.md

Poate ai fost sau poate încă aștepți acea clipă în care vei deveni mireasă. Aproape orice fată se gândește cu emoție și bucurie la acest lucru, la acea zi în care va păși alături de alesul inimii sale înaintea celor dragi, declarând iubirea ce i-a unit, iar gândul acesta parcă însuflețește inima ei…

A fi mireasă presupune și un timp de pregătire. Este o vreme plină de emoție, de alergătură, de planuri…

În sfânta Scriptură, Biserica aleasă de Domnul Isus Hristos este numită mireasa Lui. Cei pe care El îi alege, printre care poate și tu şi eu, sunt numiți mireasa Lui. Astfel că trebuie să acționăm precum o mireasă, să ne pregătim în așteptarea Mirelui preaiubit. Cu cât timpul trece și clipa revederii cu El se apropie, la fel este și cu cei care sunt Biserica Lui; aceștia își doresc cu nerăbdare să-L întâlnească, să-I fie credincioși și să petreacă o veșnicie alături de El.

Cum să ne pregătim? Orice mireasă își alege cu grijă felul în care se va îmbrăca și aranja pentru acea zi specială, dar și rochia pe care o va purta. Tot așa și noi trebuie să căutăm să  ne îmbrăcăm cu hainele albe ale neprihănirii și să ne împodobim cu podoabe sfinte, care nu sunt lucruri de ordin exterior, ci țin de omul ascuns al inimii, de acel duh blând și liniștit, de mare preț înaintea Mirelui ceresc.

Orice mire își dorește o mireasă care să îi fi fost credincioasă de-a lungul vieții ei, chiar dinainte să se cunoască. El ne-a iubit și a mers până într-acolo că a ales să Își dea viața pentru Biserica Lui aleasă. Orice mire își iubește mireasa, altfel nu ar fi făcut acest pas, iar această dragoste pare greu de explicat.

Este  perioada în care știi că mai ai atât de puțin de așteptat. Nu este oare timpul revenirii Domnului aproape, iar dorința noastră, ca Biserică, ar trebui să fie aceea de a-L întâlni cât mai curând? Dorința întâlnirii cu El este caracteristică Bisericii, iar lipsa dorinței de a-L întâlni pe Mirele ceresc este dovada faptului că nu-I eşti mireasă. Arde în tine dorul întâlnirii cu El?

Orice mireasă caută să-i fie plăcută mirelui ei, în așteptarea momentului nunții, atunci când bucuria îi va fi deplină. Este cea mai frunoasă și ilustrativă comparație din Biblie, aceea în care Biserica, precum o mireasă, Îl așteaptă pe Domnul Isus Hristos, mirele ei, ca să nuntească împreună.

Asigură-te că veghezi și Îl aștepți în curăție și cu credincioșie atunci când Se va întoarce la tine:

„La miezul nopții, s-a auzit o strigare: „Iată mirele, ieșiți-i în întâmpinare!” (Matei 25: 6). Iar atunci: „Cum se bucură mirele de mireasa lui, așa se va bucura Dumnezeul tău de tine” (Isaia 62:5).

Simona Mihăescu

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AgkomkEuBMY]
Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button